Βρειτε μας στα Social Media

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κορονοϊός: Ποιες περιοχές προκαλούν ανησυχία

Δημοσιεύτηκε

στις

κορονοιος
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό από το Υπουργείο Υγείας, ανακοινώθηκαν οι περιοχές που προκαλούν ανησυχία λόγω του επιδημιολογικού φορτίου.

Είναι εμφανές ότι η αυξημένη κινητικότητα το Πάσχα σε συνδυασμό με την επανέναρξη δραστηριοτήτων έχει ως αποτέλεσμα τη μη μείωση των αριθμών των κρουσμάτων στον αριθμό που θα θέλαμε, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, σημείωσε πως το επιδημιολογικό φορτίο είναι αυξημένο σε Αιτωλοακαρνανία, Λάρισα, Αχαΐα, Μαγνησία, που αφορούν σε άτομα ηλικίας 20 έως 40 ετών.

Η καθηγήτρια αναφέρθηκε στη σημασία των self test, λέγοντας πως σημαντικό ποσοστό των κρουσμάτων διαγνώστηκε μέσω της εξέτασης του self test. Περισσότεροι από 19.000 έχουν διαγνωστεί με αυτή τη μέθοδο, είπε.

Τα self test συμβάλλουν σημαντικά στη μείωση της διασποράς του ιού μέσα στα σπίτια, όσο και στους εργασιακούς χώρους.

Ο δείκτης θετικότητας παραμένει σταθερά κάτω του 4%

Σε Πτολεμαίδα, Ξάνθη, Κόρινθο, η θετικότητα είναι μεγαλύτερη του μέσου όρου και οι κάτοικοι θα πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί.

Αρχίζει η αποσυμπίεση του συστήματος Υγείας. Ο αριθμός των εισαγωγών μειώνεται με 20% μείωση στην Αττική και 35% στη Θεσσαλονίκη.

Ωστόσο, ο αριθμός των νέων εισαγωγών δεν μειώνεται όσο θα ήθελαν οι ειδικοί. Η διάμεση ηλικία των νέων εισαγωγών είναι τα 60 έτη.

Ταυτόχρονα έκανε έκκληση στους ενήλικες άνω των 50 ετών να ξεπεράσουν τους φόβους τους και να πάνε να εμβολιαστούν.

«Μειώνεται και ο αριθμός των διασωληνωμένων και οι νέοι θάνατοι. Μέχρι να ελεγχθεί η πανδημία θα πρέπει όλοι μας να έχουμε το νου μας. Απευθύνομαι κυρίως στους νέους.

Άλλο η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων και άλλο η χαλάρωση των μέτρων αυτοπροστασίας. Ο ιός κυκλοφορεί ανάμεσά μας.»

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη συζήτηση για προνόμια εμβολιασμένων, σημείωσε ότι δεν είναι δυνατόν να μιλήσουμε αυτή τη στιγμή για κάποιες παραπάνω ελευθερίες. Πρέπει πρώτα να δώσουμε το δικαίωμα σε όλους να εμβολιαστούν και μετά να κάνουμε αυτή την κουβέντα

Μαγιορκίνης

Στην Ελλάδα, με βάση τα στοιχεία που δημοσιεύει ο ΕΟΔΥ την τελευταία εβδομάδα, ο συνολικός αριθμός των διαγνώσεων στην επικράτεια έδειξε σημαντική μείωση, σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, ανέφερε ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης.

Η πίεση στο σύστημα Υγείας παραμένει σταθερά υψηλή, αλλά συνέχισε να δείχνει σημεία αποσυμπίεσης. Ο αριθμός των ατόμων σε παρακολούθηση σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας μειώθηκε σε ποσοστό περίπου 11%. Ο αριθμός των νέων εισαγωγών με Covid συνεχίζει να μειώνεται.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι βρισκόμαστε σε πορεία συρρίκνωσης της επιδημίας, είπε ο κ. Μαγιορκίνης.

Αναφερόμενος στα self-test, είπε ότι μέχρι σήμερα περισσότερα από 13 εκατομμύρια συσκευές έχουν διατεθεί σε περισσότερα από 3 εκατομμύρια πολίτες. Σχεδόν 9 εκατομμύρια δηλώσεις έχουν περάσει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα. Το σύνολο των θετικών που έχουν επιβεβαιωθεί στον έλεγχο από επαγγελματία υγείας, ήταν 19.641 μέχρι αργά χθες το βράδυ.

 

Πηγή: cnn.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ