Χωρίς κατηγορία
Γήρανση εγκεφάλου: 6 τροφές για μυαλό «ξυράφι»
Η κληρονομικότητα και η άσκηση είναι δύο παράγοντες που παίζουν σημαντικό ρόλο στην υγεία του εγκεφάλου και μειώνουν τον κίνδυνο για την εκδήλωση άνοιας και Αλτσχάιμερ.
Ένας άλλος, εξίσου σημαντικός παράγοντας, είναι η διατροφή. Οι επιστήμονες έχουν επιβεβαιώσει την αξία συγκεκριμένων θρεπτικών συστατικών που συμβάλλουν στην καλύτερη γνωστική λειτουργία και τη μνήμη.
Φλαβονόλες & κακάο
Οι αντιοξειδωτικές ουσίες φλαβονόλες, οι οποίες περιέχονται στο κακάο και στη σοκολάτα, ανέστρεψαν σε υγιείς ανθρώπους την απώλεια της μνήμης που οφείλεται στην προχωρημένη ηλικία. Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Τάουμπ του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Κολούμπια της Νέας Υόρκης διαπίστωσαν ότι η φυσιολογική μορφή έκπτωσης της μνήμης όχι απλώς μπορεί να «φρεναριστεί», αλλά ακόμη και να βελτιωθεί αισθητά χάρη στη συγκεκριμένη διατροφική παρέμβαση.
Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr
-
Κόσμος3 ημέρες πριν
AstraZeneca: Αποσύρει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού μετά την παραδοχή για σοβαρή παρενέργεια
-
Ρέθυμνο3 ημέρες πριν
Ρέθυμνο: Μπαίνει καλοκαίρι και ακόμα υπάρχει χιόνι στην κορφή του Ψηλορείτη – Στα άσπρα το εκκλησάκι του Τιμίου Σταυρού!
-
ΚΡΉΤΗ3 ημέρες πριν
Με σπουδαίες αφίξεις το φετινό Street Food Festival Heraklion!
-
Ρέθυμνο3 ημέρες πριν
Viral έγινε η Βαρβάρα από το Ρέθυμνο που ζει και εργάζεται σε ένα Van! | ΒΙΝΤΕΟ