Ξεροτήγανα Κρήτης από δύο χρυσοχέρες γιαγιάδες!
Δύο γιαγιάδες από τη Σητεία, η Ευαγγελία Συκιανάκη και η Αναστασία Χρυσουλάκη, συμπεθέρες και αυθεντίες στο τηγάνι μας φτιάχνουν τα περίφημα Λασιθιώτικα ξεροτήγανα.
Τα ξεροτήγανα αποτελούν ένα από τα πιο δημοφιλή εδέσματα της Κρήτης. Παρασκευάζονται από λεπτή τηγανισμένη ζύμη στην οποία κατά την διαδικασία του τηγανίσματος δίνεται σπειροειδές σχήμα.
Λόγω της δυσκολίας αυτής της διαδικασίας συνήθως σε αυτό το στάδιο απαιτούνται 2 άτομα προκειμένου ο ένας να δίνει το σχήμα στην τηγανισμένη ζύμη όταν την βγάζει από το τηγάνι και ο δεύτερος να φροντίζει να μην τσαλακώνεται η ζύμη όταν μπαίνει στο τηγάνι.
-
Κόσμος1 ημέρα πριν
AstraZeneca: Αποσύρει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού μετά την παραδοχή για σοβαρή παρενέργεια
-
ΚΡΉΤΗ3 ημέρες πριν
Χαλάει πάλι ο καιρός – Πότε θα βρέξει στην Κρήτη
-
ΗΡΑΚΛΕΙΟ2 ημέρες πριν
Έφυγε από τη ζωή γνωστή επιχειρηματίας του Ηρακλείου
-
LIFESTYLE3 ημέρες πριν
Νίκος Ζωιδάκης για Βασίλη Καρρά: «Ήταν η στιγμή που έβγαλα το περισσότερο κλάμα που θυμάμαι» | ΒΙΝΤΕΟ