ΚΡΉΤΗ
Κρητική απόλαυση: Σκιουφιχτά με απάκι κοτόπουλο!
Μέχρι πριν κάποια χρόνια το Κυριακάτικο τραπέζι ήταν ιερό. Το μενού αποφασιζόταν τουλάχιστον μία ημέρα πριν και όλοι συγκεντρώνονταν στην οικογενειακή εστία για να απολαύσουν το γεύμα, με το κρέας ή το κοτόπουλο να έχουν συνήθως την τιμητική τους.
Η κρητική κουζίνα είναι γεμάτη εκπλήξεις!
Πόσο μάλλον αν πρόκειται για σκιουφιχτά Κρητικά μακαρόνια με απάκι κοτόπουλο και κρεμώδες Κρητικό τυρί. Μικρές μπουκιές παραδείσου στο πιάτο σας!
Τα υλικά που θα χρειαστούμε για το κρητικα σκιουφιχτά με απάκι κοτόπουλο είναι:
1 πακέτο σκιουφιχτά
1 κρεμμύδι
1 σκ σκόρδο
300 γρ. απάκι κοτόπουλο
300 γρ. κρεμώδες Κρητικό τυρί
Παλαιωμένη γραβιέρα
2 κρόκους αυγών
200 Ml από το ζουμί που βράσανε τα μακαρόνια
2 κ.σ στακοβούτυρο.
αλάτι-πιπέρι
Επί το έργον:
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε τα σκιουφιχτά και τα κατεβάζουμε να είναι μισοψημένα. Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο,αφού πρώτα τα έχουμε κάνει πολτό στο μπλέντερ.Κόβουμε το απάκι σε μικρά καρεδάκια και τσιγαρίζουμε όλα μαζί. Βάζουμε το μισό κρεμώδες τυρί στο τηγάνι με 2-3 κουταλιές τις σούπας ζωμό απο τα μακαρόνια.
Ανακατεύουμε.
Σε ένα μπολ δίπλα βάζουμε το υπόλοιπο κρεμώδες τυρί τους κρόκους, το ζωμό,αλάτι πιπέρι και χτυπάμε καλά να γίνουν ένα μείγμα.Σουρώνουμε τα σκιουφιχτά (κρατώντας τα ζουμερά) και τα επιστρέφουμε στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών και το απάκι με τα κρεμμύδια στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά σε χαμηλή φωτιά.
Σε ένα μικρό τηγανάκι καίμε το στακοβούτυρο (να καπνίσει στις άκρες το τηγανάκι). Το προσθέτουμε στη μακαρονάδα μας,τρίβουμε γραβιέρα και σερβίρουμε αμέσως!
Πηγή: evaintasteland
-
PLUS +8 ώρες πριν
Κυριακή των Βαΐων: Γιατί σήμερα τρώμε ψάρι ενώ είναι Σαρακοστή
-
PLUS +21 ώρες πριν
Τα έθιμα του Σαββάτου του Λαζάρου και της Κυριακής των Βαΐων
-
ΚΡΉΤΗ3 ημέρες πριν
Το Ιερό δέντρο της Αγ. Παρασκευής Απεζανών στην Κρήτη!
-
Ρέθυμνο2 ημέρες πριν
Ρέθυμνο: Στο «Χρώματα & Αρώματα» θα βρεις χειροποίητες λαμπάδες που… μοσχοβολούν μεράκι!