ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ
Η συνταγή της ημέρας: Νηστίσιμη τάρτα με σοκολάτα
Δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα μια κανονική τάρτα. Πλούσια σοκολατένια γεύση, χωρίς ζάχαρη, χωρίς αυγά, χωρίς ψήσιμο, έτοιμη σε ελάχιστα λεπτά!
Υλικά Συνταγής
-
Για τη βάση της τάρτας
- 220 γρ. φουντούκια
- 50 γρ. φρυγανιά χωρίς γλουτένη
- 100 γρ. μαργαρίνη
- 2 κ.σ. μέλι
- 4 κ.γ. κακάο
-
Για τη γέμιση της τάρτας
- 100 γρ. μαργαρίνη
- 100 γρ. γάλα καρύδας
- 150 γρ. μέλι
- 120 γρ. κακάο
- 1 κ.γ. υγρή βανίλια
Ακολουθήστε τα παρακάτω απλά βήματα για να φτιάξετε αυτή την υπέροχη, νηστίσιμη τάρτα σοκολάτα.
Ψήνουμε τα φουντούκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C για 10 λεπτά.
Αφού κρυώσουν καλά, τα αλέθουμε να γίνουν σκόνη. Λιώνουμε τη μαργαρίνη. Αφήνουμε να κρυώσει. Βάζουμε τα αλεσμένα φουντούκια σε μπολ, πασπαλίζουμε με το κακάο, προσθέτουμε τη φρυγανιά, περιχύνουμε με το μέλι και τη λιωμένη κρύα μαργαρίνη. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί καλά να γίνουν πάστα.
Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι για τάρτα.
Στρώνουμε το μείγμα σαν βάση, για τη νηστίσιμη τάρτα σοκολάτα, φροντίζοντας να δημιουργήσουμε πλαϊνά τοιχώματα. Παγώνουμε στην κατάψυξη για 10 λεπτά.
Βάζουμε σε μία μικρή κατσαρόλα τη μαργαρίνη, το γάλα καρύδας και το μέλι. Σε χαμηλή φωτιά αφήνουμε να λιώσουν τα υλικά. Αποσύρουμε. Ρίχνουμε το κακάο και την υγρή βανίλια. Με σύρμα ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να γίνουν μια πυκνή γυαλιστερή παχιά κρέμα.
Ρίχνουμε την κρέμα στην παγωμένη βάση
Ισιώνουμε την επιφάνεια με την ανάποδη του κουταλιού. Παγώνουμε την τάρτα να σφίξει ώστε να μπορούμε να κόψουμε κομμάτια.
Πηγή: argiro
-
Κόσμος2 ημέρες πριν
AstraZeneca: Αποσύρει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού μετά την παραδοχή για σοβαρή παρενέργεια
-
ΚΡΉΤΗ3 ημέρες πριν
Ιερέας στην Κρήτη χτυπάει τις καμπάνες… χορεύοντας! Δείτε το απίθανο βίντεο
-
ΗΡΑΚΛΕΙΟ3 ημέρες πριν
Ηράκλειο: Μηχανική βλάβη στο καταμαράν «Power Jet» – Απαγορεύτηκε ο απόπλους του από το λιμάνι
-
LIFESTYLE3 ημέρες πριν
Δέσποινα Βανδή – Βασίλης Μπισμπίκης: Στη Μύκονο για τις διακοπές του Πάσχα – Το τσιφτετέλι σε νυχτερινή διασκέδαση | ΒΙΝΤΕΟ