ΔΙΑΤΡΟΦΗ
To ήξερες ότι η κοκκινίλα στο άψητο κρέας δεν είναι αίμα;
Για πολλά πράγματα είμαστε σίγουροι σε αυτή τη ζωή. Ο κύκλος δεν τετραγωνίζεται, το γήπεδο είναι παραλληλόγραμμο, ο ουρανός είναι γαλάζιος και το κόκκινο χρώμα στο άψητο κρέας είναι αίμα. Ωπ, παίξε λάθος στο τελευταίο.
ΠΟΙΟ ΑΙΜΑ;
Έφτασε η στιγμή να μάθεις πως όλες οι φορές που έψηνες το κρέας με σκοπό να στεγνώσει η κοκκινίλα από τα απομεινάρια του αίματος είναι στηριγμένη σε ένα ψέμα. Ναι, καλά άκουσες. Διότι δεν είναι αίμα, αλλά πρωτεΐνη.
Συγκεκριμένα ονομάζεται μυοσφαιρίνη και το μόριό της περιέχει σίδηρο και την προσθετική ομάδα της αίμης παρόμοια με αυτή της αιμοσφαιρίνης. Ουσιαστικά είναι η πρωτεΐνη που μοιράζει οξυγόνο σε όλους τους μύες του σώματος του ζώου.
Και μην νομίζεις ότι στεγνώνει όταν ψήνουμε το κρέας, απλώς είναι στη φύση της να γίνεται καφέ όταν βρίσκεται σε υψηλές θερμοκρασίες.
Πηγή: Ratpack.gr
-
ΚΡΉΤΗ3 ημέρες πριν
“Blue Horizon”: Αυτή είναι η εισαγγελική πρόταση στην υπόθεση θανάτου του Αντώνη Καργιώτη
-
ΗΡΑΚΛΕΙΟ2 ημέρες πριν
Κρήτη: Μάνα και κόρη πιάστηκαν μαλλί με μαλλί – Τις χώρισαν αστυνομικοί
-
VIRAL2 ημέρες πριν
Κρήτη: Γύρισαν video clip για το «Ζάρι» της Μαρίνας Σάττι στον Κρούστα!
-
ΚΡΉΤΗ2 ημέρες πριν
Σε απόγνωση Κρητικοί ελαιοπαραγωγοί – Περίμεναν καλύτερες τιμές και έμειναν τα λάδια απούλητα