Βρειτε μας στα Social Media
 

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ

12 Σημάδια ότι η ζωή σου είναι καλύτερη από ότι πιστεύεις

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση XALKIADAKIS
Διαφήμιση XALKIADAKIS

Κανένας δεν είπε πως η ζωή είναι εύκολη. Πιθανότατα να πιστεύεις ότι είσαι άτυχος που ζεις στα «Χρόνια της Χολέρας» και να νιώθεις αδύναμος και ηττημένος. Είναι όμως έτσι;

12 σημάδια δείχνουν τελικά πως τα έχεις καταφέρει καλύτερα από ότι νομίζεις:

Έχεις κερδίσει τη ζωή σου.

Ξέρεις πολύ καλά ότι κάθε άνθρωπος έχει αναφαίρετο δικαίωμα στην επιδίωξη της ευτυχίας και η κάλυψη βασικών αναγκών όπως φαγητό, στέγη, ρούχα, ρεύμα και καθαρό νερό θα έπρεπε να θεωρούνται αυτονόητα. Ταυτόχρονα όμως έχεις επίγνωση, ότι αυτές οι βασικές ανάγκες δεν είναι πλέον καθόλου δεδομένες. Το βλέπεις δίπλα σε όσους τα έχασαν όλα από την κρίση και στους ξεριζωμένους από τον πόλεμο ανθρώπους. Μην θεωρήσεις ποτέ ότι θα πρέπει να είσαι ευγνώμων που σε οδήγησαν να παλεύεις για τα αυτονόητα, αλλά μη ξεχάσεις ποτέ πως καταφέρνεις να κερδίζεις τη ζωή σου.

Έχεις ζήσει.

Έζησες όπως ήθελες και όπως μπορούσες. Δεν φοβήθηκες τα εμπόδια στο δρόμο και έτσι διαμόρφωσες τον άνθρωπο που είσαι σήμερα. Ένα θαυμάσιο, ανθεκτικό και αισιόδοξο άνθρωπο. Συνέχισε να κινείσαι μπροστά με πίστη, ελπίδα και αγάπη, γνωρίζοντας ότι κάθε εμπειρία σε έχει διδάξει τι πρέπει να κάνεις για να γίνεις αυτό που έχεις γεννηθεί να γίνεις.

Έχεις ερωτευθεί και αγαπήσει.

Έχεις νιώσει το χρόνο να παγώνει σε μια ματιά. Έχεις αγαπήσει τόσο, ώστε κάποιος άλλος να αποκτά μεγαλύτερη αξία από εσένα. Ακόμα και αν ήταν στο παρελθόν, οι στιγμές αυτές θα σε γεμίζουν για μια ζωή.

Έχεις δουλέψει.

Η ζωή δεν σου χαρίστηκε, πάλεψες και συνεχίζεις να παλεύεις. Η δύναμη σου, είναι να δημιουργείς από το μηδέν. Ακόμα και αν έχεις χάσει τη δουλειά σου, ξέρεις πως θα βρεις τον τρόπο να ξεκινήσεις από την αρχή και ίσως να έχεις την ευκαιρία να χαράξεις το δρόμο που ονειρεύτηκες. Έχεις πάντα στο μυαλό σου αυτό που είπε κάποτε ο Winston Churchill: «Η επιτυχία έρχεται προχωρώντας από αποτυχία σε αποτυχία, με τον ίδιο πάντα ενθουσιασμό».

Έχεις ταξιδέψει.

Έχεις ταξιδέψει, έχεις γνωρίσεις ανθρώπους και έχεις μαζέψεις εμπειρίες. Αυτές, είναι ο αληθινός σου πλούτος και κανείς δεν μπορεί να στον στερήσει.

Έχεις φίλους.

Έχεις ανθρώπους που σε κάνουν καλύτερο και αναγνωρίζουν το καλύτερο σε σένα. Τι μπορεί να σε γεμίσει περισσότερο.

Έχεις τη δύναμη να συγχωρείς.

Ποτέ δεν μπόρεσες να φανταστείς τη ζωή σου αγκιστρωμένη στο θυμό ή το μίσος. Προχωράς πάντα μπροστά, διότι γνωρίζεις το ρητό του Βούδα: «Το να είσαι δέσμιος του μίσους είναι σαν να πίνεις κάθε μέρα δηλητήριο και να περιμένεις ότι θα πεθάνει εκείνος που μισείς».

Έχεις ένα όνειρο

Όποιο και αν είναι, το όνειρο σου είναι δικό σου. Πιστεύεις πως έχεις τη δύναμη να το αγκαλιάσεις και να το πραγματοποιήσεις.

Πιστεύεις σε κάτι μεγαλύτερο από εσένα.

Κάθε φορά που είχες πιαστεί στο μικρόκοσμο σου, είχες την ικανότητα να κάνεις ένα βήμα πίσω και να συνειδητοποιήσεις πως υπάρχει κάτι πολύ σημαντικότερο. Όποιος και αν είναι αυτός ο σκοπός (η οικογένεια, οι φίλοι, οι συνάνθρωποι σου, ή ο Θεός σου), ξέρεις ότι έχει μεγαλύτερη σημασία και προσπαθείς να τον τιμήσεις και υπηρετήσεις.

Έχεις γίνει σοφότερος/η.

Κάποια στιγμή ο πρωθυπουργός της χώρας είπε: «Μπορείτε να μας κατηγορήσετε για αυταπάτες, όχι όμως ότι δεν τιμήσαμε την εντολή και είπαμε ψέματα». Πολλές φορές η πραγματικότητα είναι πολύ σκληρή για να την αντικρίσεις και η αυταπάτη είναι ένα ψέμα που οικειοθελώς αποδέχθηκες. Τώρα, όμως είσαι σοφότερος και αυτό δεν έχει να κάνει με την πολιτική ή μόνο με αυτή. Πλέον, ξέρεις καλύτερα. Από το απλούστερο σε ποιόν θα ξοδέψεις έστω και ένα ευρώ, μέχρι το σημαντικότερο σε ποιους εκχωρείς την εξουσία σου.

Έχεις τη δύναμη της επιλογής.

Ο Ρήγας Φεραίος είχε πει: «συλλογάται καλά όποιος συλλογάται ελεύθερα» και ο Αριστοτέλης είχε πει «Η επιλογή και όχι η τύχη διαμορφώνει τη μοίρα σου». Επομένως, υπάρχει μια βασική επιλογή που πρέπει να κάνεις. Ανάκτησε τη δύναμη σου να επιλέγεις.

Προσπαθείς να γίνεις καλύτερος/η.

Το γεγονός ότι προσπαθείς να γίνεις καλύτερος δείχνει χαρακτήρα και τουλάχιστον δεν ξέρω κανένα άλλο τρόπο για να φτάσεις σε αυτό που πραγματικά επιθυμείς.

Πηγή: www.epixeiro.gr

Διαφήμιση
emvolio
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
emvolio
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap