Βρειτε μας στα Social Media
 

ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Ποια είναι η αλήθεια για τον άστεγο που δέχτηκε πρόστιμο επειδή κυκλοφορούσε έξω;

Δημοσιεύτηκε

στις

άστεγο
Διαφήμιση XALKIADAKIS
Διαφήμιση XALKIADAKIS

Διαβάζεις τον τίτλο, τον ξαναδιαβάζεις και αδυνατείς να το πιστέψεις. Κοιτά και ξανακοιτάς το ημερολόγιο, αλλά η πρώτη Απριλίου έχει παρέλθει…

Αναφερόμαστε, φυσικά, στην υπόθεση που έχει προκαλέσει σάλο και έντονες συζητήσεις στην τοπική κοινωνία του Ρεθύμνου. Μια υπόθεση με πρωταγωνιστές έναν άστεγο και έναν αστυνομικό.

Σύμφωνα με καταγγελία που έγινε στην ιστοσελίδα της Κοινότητας Αλληλεγγύης Ηρακλείου από κάτοικο του Ρεθύμνου, ένας άστεγος δέχτηκε πρόστιμο  από αστυνομικό του Τμήματος Τροχαίας Ρεθύμνου, επειδή… κινούνταν σε εξωτερικό χώρο! Το περιστατικό συνέβη το πρωί της Πέμπτης 2 Απριλίου στην πλατεία Μικρασιατών.

Στην καταγγελία μάλιστα δημοσιεύεται και το έγγραφο της κλήσης που δόθηκε στον άστεγο:

 

 

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ήδη αναζητούνται εθελοντές δικηγόροι για να αναλάβουν τη συγκεκριμένη υπόθεση, ωστόσο εγείρονται ερωτήματα για το εάν αυτή η υπόθεση υπάρχει εν τέλει ή είναι αποκύημα φαντασίας/παρανόησης.

 

Η απάντηση της Αστυνομίας και του Δήμου

Το Daynight.gr επικοινώνησε ως όφειλε με ανώτερο στέλεχος του Τμήματος Τροχαίας Ρεθύμνου, το οποίο δίνει μια εντελώς διαφορετική εικόνα για το συμβάν:

«Το πρόστιμο είναι όντως υπαρκτό, ωστόσο δεν εμπλέκεται κανένας άστεγος. Σε έλεγχο που διενεργήθηκε σε πολίτη ο οποίος κινούνταν χωρίς τα απαραίτητα δικαιολογητικά σε εξωτερικό χώρο, υπήρξε φιλονικία με τον αστυνομικό που βεβαίωσε την παράβαση. Ο εν λόγω πολίτης, όταν του ζητήθηκαν τα στοιχεία, απαντούσε ειρωνικά στον αστυνομικό και αρνήθηκε να συνεργαστεί. Από τον έλεγχο που πραγματοποιήσαμε αποδείχτηκε πως δεν πρόκειται για άστεγο», μάς ανέφερε χαρακτηριστικά, δίνοντας μια εντελώς διαφορετική διάσταση στο θέμα που συζητιέται από το πρωί σε όλη την πόλη και τείνει να πάρει διαστάσεις πανελλαδικές.

Παράλληλα, το Daynight.gr επικοινώνησε και με τον Δήμο Ρεθύμνης, ο οποίος επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς της Τροχαίας: «Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, ο πολίτης δεν έδινε τη διεύθυνσή του στον αστυνομικό, ο οποίος ατυχώς έγραψε στο πρόστιμο τη λέξη “άστεγος” στο πρόστιμο. Προφανώς δεν πρόκειται για άστεγο, είναι διασταυρωμένο αυτό. Σε κάθε περίπτωση, το πρόστιμο έχει σβηστεί, μετά από παρέμβαση του κ. Μαρινάκη».

Σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας,  πρόκειται για τοξικοεξαρτημένο άτομο και προς αυτή τη λογική υπήρξε παρέμβαση για να «σβηστεί» το πρόστιμο.

UPDATE 13:55

Ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Κρήτης αποδέχεται εν τέλει το λάθος της αστυνομίας

Σύμφωνα με δήλωση που έκανε πριν από λίγο ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Κρήτης, Αντώνης Ρουτζάκης, στα Ρεθεμνιώτικα Νέα, αναγνωρίστηκε πως ήταν μεγάλο λάθος από πλευράς του αστυνομικού η επιβολή του προστίμου στον άστεγο και έδωσε εντολή να ακυρωθεί άμεσα η παράβαση.«Αναγνωρίζουμε το λάθος μας ως Αστυνομία. Δεν έπρεπε να συμβεί αυτό.Οι αστυνομικοί ναι να κάνουν ελέγχους αλλά  πρώτα απ’όλα να συμπεριφέρονται με ανθρωπιά και σύνεση.Έδωσα εντολή και ακυρώθηκε το πρόστιμο ενώ έγινε μια επαφή με την Μητρόπολη προκειμένου να βοηθήσει να βρεθεί στέγη για τον άνθρωπο».

Σε περίπτωση που τα λεγόμενα του κ. Ρουτζάκη ισχύουν και εν τέλει πρόκειται όντως για άστεγο συμπολίτη μας, ανατρέπονται τα λεγόμενα Τροχαίας και Δήμου κι εγείρονται ερωτήματα σχετικά με τον τρόπο που επέλεξαν αμφότεροι να μεταφέρουν μια διαστρεβλωμένη εκδοχή της πραγματικότητας στο αναγνωστικό κοινό, μεταφέροντας την σε ένα δημοσιογραφικό μέσο (εν προκειμένω, το Daynight.gr).

 

άστεγο
Διαφήμιση
emvolio
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
emvolio
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap