ΚΡΉΤΗ
Πεντανόστιμος: Η καλύτερη συνταγή για κρητικό ντάκο!
Λέγεται ντάκος, κουκουβάγια ή και με διάφορους άλλους τρόπους στα χωριά της Κρήτης.
Ο ντάκος έχει ήδη μπει στη ζωή μας, είναι από τις σαλάτες που αγαπήσαμε, που δε λείπουν από το τραπέζι μας. Μια σαλάτα που δέχεται άπειρες παραλλαγές σε τύπο τυριού, παξιμαδιού και σαλατικών.
Συστατικά:
2 Kρητικά κριθαρένια παξιμαδοκούλουρα
4-6 κ.σ. ελαιόλαδο
125 γρ. βαρελίσια φέτα
1 μεγάλη σφιχτή ντομάτα
1-2 κ.γλ. ρίγανη
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες:
Βρέχουμε ελάχιστα (ή και καθόλου) τα παξιμάδια για να μαλακώσουν.
Τα βάζουμε το καθένα ξεχωριστά ή όλα μαζί σε πιάτο ή σαλατιέρα και τα ραντίζουμε με 1-2 κουταλιές από το λάδι.
Τρίβουμε την ντομάτα στον τρίφτη.
Απλώνουμε με ένα κουταλάκι ομοιόμορφα την ντομάτα μαζί με το ζουμί της πάνω στα παξιμάδια.
Κομματιάζουμε τη φέτα με τα δάχτυλά μας, πασπαλίζουμε με τη ρίγανη, το πιπέρι και ραντίζουμε με το υπόλοιπο λάδι.
Athensmagazine.gr

-
LIFESTYLE2 ημέρες πριν
Ο OGE από τον Μυλοπόταμο και η Κλαυδία: Η σχέση πίσω από τη Eurovision
-
ΗΡΑΚΛΕΙΟ1 ημέρα πριν
Θλίψη στο Ηράκλειο για την 27χρονη χειρουργό που έχασε τη ζωή της σε τροχαίο
-
Ρέθυμνο2 ημέρες πριν
Μοναστηράκι Ρεθύμνου: Πανηγύρι που εξελίσσεται σε σημείο αναφοράς κάθε χρόνο
-
XANIA2 ημέρες πριν
Έφυγε από τη ζωή γνωστός επιχειρηματίας των Χανίων