Η «πατεντάρα» του Κυρ-Γιάννη για να φτιάξετε το δικό σας ελαιοραβδιστικό! | ΒΙΝΤΕΟ

Shares

Έφτασε ο καιρός για το μάζεμα της ελιάς και όλοι έχουν μπει στους ρυθμούς της ιδιαίτερης αυτής περιόδου. Τα χωράφια είναι γεμάτα κόσμο και το «χρυσάφι»της Κρήτης μαζεύεται με ενθουσιασμό, σεβασμό αλλά και βεβαίως μεγάλη κούραση που κράτα για αρκετές ημέρες.

Γράφει ο Αντώνης Τσαλίκης για το Daynight.gr

Τα σύγχρονα μηχανήματα και γενικότερα ο εξοπλισμός για την συγκομιδής και επεξεργασία της ελιάς έχουν αλλάξει κατά πολύ τον παραδοσιακό τρόπο αλλά όλοι θα θέλαν να έχουν γνώση μιας πατέντας να φτιάξουν με τον πλέον οικονομικό τρόπο ένα ικανοποιητικό ελαιοραβδιστικό…

Ο Κυρ-Γιάννης λοιπόν που καιρό γνωρίζουμε για τα εξαιρετικά του βιντεάκια στο youtube με πατέντες, συνταγές και άλλα πολλά, αυτή τη φορά ασχολήθηκε με την ερασιτεχνική παραγωγή ελαιοραβδιστικού και πιστεύουμε πως θα βάλει ιδέες σε αρκετούς να φτιάξουν το δικό τους. Δεν μιλάμε φυσικά για εκτάρια ριζών ελιάς αλλά για μια περιορισμένη συγκομιδή που το συγκεκριμένο μηχάνημα όπως το είδαμε θα βοηθήσει την κοπιαστική δουλειά.

Ας δούμε λοιπό τον τρόπο με τον οποίο θα φτιάξετε εύκολα και γρήγορα ένα δικό σας ερασιτεχνικό ελαιοραβδιστικό με την αναλυτικές οδηγίες του Κυρ-Γιάννη στο παρακάτω βίντεο:

Shares

 

1 comment

  1. Pingback: Ο Κυρ-Γιάννης μας δείχνει πως θα φτιάξουμε το πιο αγνό μηλόξιδο και ροδόξιδο | ΒΙΝΤΕΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *