γάτα

Η γηραιότερη γάτα της Ελλάδας ζει στην Κρήτη! Δείτε πόσο χρονών είναι | ΦΩΤΟ

Shares

Το προσδόκιμο ζωής μιας γάτας είναι συνήθως 12-15 χρόνια. Ωστόσο, μερικές γάτες μπορεί να φτάσουν την ηλικία των 21 ετών ή και περισσότερο.  Ένας χρόνος μιας γάτας είναι περίπου συγκρίσιμος, από αναπτυξιακής άποψης, με 15 ανθρώπινα χρονιά. Τα επόμενα έτη της ζωής μιας γάτας προσθέτουν προοδευτικά λιγότερα χρόνια σε ισοδύναμο της ανθρώπινης ηλικίας, έτσι ώστε μια γάτα 15 ετών είναι περίπου συγκρίσιμη, αναπτυξιακά, με έναν άνθρωπο 76 ετών.

Κι αφού τελειώσαμε με τα… μαθηματικά, πάμε να μπούμε στο ζουμί της υπόθεσης!

Που δεν είναι άλλο, από τον γάτο-Μαθουσάλα που ζει στην Κρήτη και τον Ιούνιο έσβησε 21 κεράκια στην τούρτα του, γεγονός που τον κατατάσσει -αν μη τι άλλο- στην κορυφή της λίστας με τις γηραιότερες γάτες που ζουν σήμερα στην Ελλάδα.

Ο αξιολάτρευτος γάτος που ακούει στο όνομα «Γατούλης», γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Σαντορίνη, ωστόσο όπως ενημέρωσε το Daynight.gr το ζευγάρι που τον φροντίζει (η Αλίνα και ο Δημήτρης), πλέον έχει μετοικίσει στις Μαργαρίτες Μυλοποτάμου.

 

 

Η κατάστασή του δε είναι τόσο καλή που κατά την εξέτασή του την περίοδο των Χριστουγέννων από κτηνίατρο, απόρησε ακόμη και ο ίδιος!

Σε ότι αφορά την συμπεριφορά του, αυτή είναι ίδια με ενός υπερήλικα γέροντα. Μη ξεχνάμε πως κατ’ αντιστοιχία, ο γάτος είναι περίπου 100 χρόνων (σε όρους μέτρησης της ανθρώπινης ηλικίας), οπότε όσο να ‘ναι μερικές παραξενιές θα τις έχει. 

Χαλάλι του!

 

 

Η ακοή του βρίσκεται σε καλή κατάσταση, ωστόσο ένα θεματάκι με τα δόντια, την όσφρηση και την όραση το έχει…

Οι τροφές που τρώει είναι πολύ συγκεκριμένες, ωστόσο σπάνια φαίνεται πως χάνει την όρεξή του για λιχουδιές…

 

 

Αν θα έπρεπε να εστιάσουμε σε μια από τις μεγαλύτερες ιδιαιτερότητές του, αυτή δεν είναι άλλη από το γεγονός ότι λατρεύει να περνάει τις ώρες του μέσα στο -αναμμένο παρακαλώ- τζάκι!

Ιδού και τα πειστήρια…

 

 

Μπορεί να δυσκολεύτηκε λίγο από την μετάβαση στον Κρητικό τρόπο ζωής, ωστόσο πλέον φαίνεται να απολαμβάνει το νέο του περιβάλλον: Δεν λερώνει το σπίτι, αναγνωρίζει το δοχείο του, αν και προτιμά το φυσικό χώμα. 

 

Shares

1 comment

  1. Pingback: Ο γάτος - Μαθουσάλας που ζει στην Κρήτη και έφτασε αισίως τα 21 έτη! » Candia Doc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *