Βρειτε μας στα Social Media

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κρήτη: Έως 35 βαθμούς η θερμοκρασία αλλά με βοριάδες έως 7 μποφόρ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ηλιόλουστος θα είναι σήμερα ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ωστόσο όμως προβλέπεται άστατος σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδας.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το πρωί στην κεντρική Μακεδονία, τις Σποράδες, την Εύβοια και το βορειοανατολικό Αιγαίο, προβλέπονται τοπικές βροχές και κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη μεμονωμένες καταιγίδες και βελτίωση από το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.




Η εικόνα στην Κρήτη

Αίθριος καιρός προβλέπεται στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα ανατολικά τμήματα τοπικά έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου… προειδοποιεί

Με αφορμή τους ισχυρούς ανέμους το Κεντρικό Λιμεναρχείο προειδοποιεί τους πολίτες του Ηρακλείου να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει:

«Καλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες ελλιμενιζόμενων στην περιοχή μας πλοίων και μικρών σκαφών να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης των σκαφών τους.

– Ορμούντα επαγγελματικά αλιευτικά και μικρά σκάφη να αποφύγουν τη δραστηριοποίησή τους κατά το χρόνο ισχύος του δελτίου καιρικών φαινομένων.

– Ρυμουλκά, ναυαγοσωστικά, αλιευτικά και εθελοντικές ομάδες καλούνται να βρίσκονται σε άμεση ετοιμότητα για παροχή συνδρομής σε περίπτωση που απαιτηθεί.

– Καλούνται τα τοπικά, έντυπα και ηλεκτρονικά, μέσα μαζικής ενημέρωσης για τη συχνή αναμετάδοση των παραπάνω εντολών – οδηγιών καθ’ όλη τη διάρκεια που θα βρίσκονται σε ισχύ τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

– Τέλος, γνωρίζεται ότι το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα».

 

Πηγή: cretapost.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ