ΕΛΛΑΔΑ
10 φωτογραφίες της παλιάς Ελλάδας γύρω απ’ την χόβολη
Στην ουσία χόβολη είναι ποσότητα στάχτης από ξυλοκάρβουνα, η οποία συνεχίζει να σιγοκαίει κι έτσι ο καφές αργοψήνεται και είναι πιο γευστικός. Η λέξη προκύπτει από τη λέξη αθοβόλι, δηλ το μέρος που τοποθετείται η στάχτη (άθος).
Πάνω στην στάχτη τοποθετείται άμμος προκειμένου η φωτιά να παραμένει αναμμένη.Παλιά όλα τα καφενεία χρησιμοποιούσαν την χόβολη για να ψήσουν τον τούρκικο καφέ. Σήμερα η χρήση της είναι πιο περιορισμένη, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει σε κάποια καφενεία και καφετέριες.
Οι φωτογραφίες είναι αφιερωμένες στις γυναίκες που με ένα κολοκυθάκι, τρία σέσκουλα, δυο πατάτες κι ένα κρεμμύδι ανάστησαν ανθρώπους, έφτιαξαν πολύτιμες αναμνήσεις ζεστασιάς και αγάπης.
Πηγή: tilestwra
-
ΚΡΉΤΗ2 ημέρες πριν
Τα 10 πιάτα της Κρήτης που ΔΕΝ γίνεται να μην έχεις δοκιμάσει!
-
Ρέθυμνο3 ημέρες πριν
Τρελάθηκε ο υδράργυρος στο Ρέθυμνο: Η θερμοκρασία ανέβηκε 11 βαθμούς μέσα σε 90 λεπτά!
-
ΚΡΉΤΗ2 ημέρες πριν
Το άγνωστο χωριό της Κρήτης, ένα πραγματικό διαμάντι για το νησί
-
ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες πριν
Βρέθηκε το δεξί χέρι του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου!