Φύγαμε για μια τελευταία βουτιά στην παραλία του Κόρακα! | ΦΩΤΟ

Ο φθινοπωρινός καιρός σημειώνει ακόμα ευχάριστες θερμοκρασίες, τόσο ώστε να μην διακοπούν τα καθημερινά μπάνια και οι βουτιές στη θάλασσα! Το Ρέθυμνο και κατ’ επέκταση η Κρήτη έχει ακόμη αρκετή ζέστη για να απολαύσει ο κόσμος τα υπέροχα νερά.

Γράφει η Ιωάννα Καψάλη

Η πρόγνωση του καιρού, αναφέρει εξάλλου, ότι με την έναρξη της νέας εβδομάδας θα υποχωρήσει η θερμοκρασία, έτσι είναι μια τελευταία ίσως ευκαιρία να απολαύσουν οι λιγοστοί επισκέπτες, αλλά και οι ντόπιοι του Ρεθύμνου, τις θαυμάσιες και δροσερές θάλασσες διαφόρων περιοχών.

Η πρόταση του Σαββατοκύριακου είναι το αγαπημένο Ροδάκινο, καθώς πρόκειται για έναν ήρεμο τόπο και αρκετά χαλαρωτικό. Στο Ροδάκινο υπάρχουν αρκετά σημεία που μπορεί να επισκεφθεί κάποιος και να περάσει την ημέρα του, ένα από αυτά είναι η παραλία του Κόρακα.

Το χωριό Ροδάκινο βρίσκεται μόλις 45 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά από την πόλη του Ρεθύμνου, ενώ η παραλία του Κόρακα βρίσκεται στην έξοδο του Ξεροπόταμου. Ο συγκεκριμένος ποταμός διέρχεται από ένα απότομο φαράγγι που «κατεβαίνει» από το όρος Κρυονερίτης.

Η παραλία του Κόρακα εκτείνεται με ψιλό βότσαλο και μαύρη άμμο, ενώ στα ανατολικά της, βρίσκονται εντυπωσιακά βράχια και σπηλιές, όπου παλαιότερα λένε οι ντόπιοι, ότι θύμιζαν ράμφος Κόρακα!

Στη δυτική πλευρά της παραλίας υπάρχει αρκετή σκιά από δέντρα για όσους επιθυμούν να καθίσουν, όμως σε γενικές γραμμές η παραλία είναι σχετικά οργανωμένη με ξαπλώστρες, ταβέρνες και ντους. Τα νερά της παραλίας είναι ρηχά και πεντακάθαρα μόνο για στιγμές χαλάρωσης, ενώ για όσους επιθυμούν να μείνουν λίγο παραπάνω υπάρχουν αρκετά δωμάτια για διανυκτέρευση.

Οι ημέρες καλοκαιρίας που έχουν απομείνει ενδεχομένως είναι μετρημένες πλέον, άρα καλό είναι να απολαύσουμε όσο μπορούμε το υπόλοιπο αυτών των σχετικά θερμών ημερών!

Shares


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *