Βρειτε μας στα Social Media

ΟΧΙ στα προσωρινά τατουάζ με μαύρη χένα το καλοκαίρι

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Tο καλοκαίρι περιοδεύοντες καλλιτέχνες εφαρμογής τατουάζ μαύρης χένας επισκέπτονται -εκτός από τις πλαζ- υπαίθριες εκδηλώσεις όπως… εκθέσεις, φεστιβάλ, παζάρια και πανηγύρια ιδιαίτερα, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους στους τουρίστες, ειδικά στους νέους, ακόμα και σε μικρά παιδιά.
Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων έχει εκδώσει οδηγίες για τους κινδύνους που υπάρχουν από την εφαρμογή τατουάζ με μαύρη χένα.


Σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων, για να επιτευχθεί το έντονο μαύρο χρώμα του τατουάζ και να έχει μεγαλύτερη διάρκεια προστίθεται μεγάλη συγκέντρωση χρωστικών ουσιών. Αυτές οι ψηλές συγκεντρώσεις χρωστικών πυροδοτούν αλλεργικές αντιδράσεις. Για σοβαρά περιστατικά χρειάζεται επείγουσα ιατρική φροντίδα, ακόμα και εισαγωγή σε νοσοκομείο.


Αξίζει να σημειωθεί ότι αλλεργική αντίδραση, εξ επαφής δερματίτιδα και ανάπτυξη πολυευαισθησίας είναι μη αναστρέψιμες για το υπόλοιπο της ζωής.


Τα συμπτώματα εμφανίζονται, έπειτα από λίγες (3 – 12) μέρες. Η καλύτερη συμβουλή είναι να αποφεύγουμε εντελώς το τατουάζ μαύρης χένας.


Τα χρώματα που προστίθενται στην πάστα χένας, που χρησιμοποιείται για την εφαρμογή στο δέρμα του προσωρινού, όπως λέγεται, τατουάζ, ευθύνονται για σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία. Πολλές από τις ουσίες αυτές προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις, χρόνιο ερεθισμό ή εμφάνιση αλλεργίας σε κατοπινό στάδιο. Αυτές οι αλλεργικές αντιδράσεις μπορούν να έχουν ως αποτέλεσμα την εμφάνιση φαγούρας και ερυθρότητας, και την εμφάνιση στο δέρμακηλίδων και φουσκαλών, που με τον καιρό επουλώνονται και εξαφανίζονται.Σε μερικές, όμως, περιπτώσεις οδηγούν σε πιο μόνιμες δερματικές βλάβες, όπως αποχρωματισμό και ουλές στο δέρμα. 


Κάποια άτομα μπορεί να αποκτήσουν μόνιμη ευαισθησία σε αυτές τις ουσίες και να αναπτύξουν αλλεργική εξ επαφής δερματίτιδα. Εφόσον έχουν ευαισθητοποιηθεί, δημιουργείται διά βίου ευπάθεια σε αυτές τις ουσίες. Αυτό είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό, γιατί αυτά τα αλλεργιογόνα βρίσκονται επίσης και σε άλλα προϊόντα όπως, για παράδειγμα, στις βαφές μαλλιών.


Από τη στιγμή που θα αναπτυχθεί ευαισθητοποίηση από τατουάζ μαύρης χένας, έστω και αν μια αλλεργική εμφάνιση δεν είναι σαφές ότι προήλθε από αυτό καθαυτό το τατουάζ, εμφάνιση αλλεργίας μπορεί να προκύψει και σε επακόλουθη έκθεση σε άλλα προϊόντα που, επίσης, περιέχουν τις αλλεργιογόνες αυτές χρωστικές.Η αλλεργική αντίδραση σε δεύτερη έκθεση, συχνά, μπορεί να είναι πολύ πιο σοβαρή από την πρώτη. 
Σε τέτοιες περιπτώσεις η εμφάνιση επιθετικού εκζέματος μπορεί να είναι το αποτέλεσμα της εφαρμογής του τατουάζ, καθιστώντας μερικές φορές επιτακτική την επείγουσα ιατρική φροντίδα ή ακόμα και την εισαγωγή σε νοσοκομείο. Τα συμπτώματα μπορεί να περιορίζονται στο σημείο του τατουάζ, τη γύρω περιοχή ή να εξαπλώνονται σε όλο το σώμα.


Τα συμπτώματα μπορεί να είναι άμεσα ή να εμφανιστούν μερικές μέρες μετά την εφαρμογή του τατουάζ. Μερικές φορές, όπως έχει ήδη αναφερθεί, μπορεί να αποκτηθεί πολυευαισθησία σε κάποια προϊόντα, ιδιαίτερα στο καουτσούκ, στον ιματισμό, στα παπούτσια και στις βαφές μαλλιών, στα οποία επίσης χρησιμοποιούνται αυτές οι χρωστικές αλλά ακόμα και σε προϊόντα που περιέχουν στη σύνθεσή τους παρόμοια συστατικά όπως τα αντηλιακά και ορισμένα φάρμακα. 
Τέτοια ευαισθητοποίηση δημιουργεί αυξανόμενη ανησυχία, καθώς επηρεάζει, κυρίως, παιδιά και εφήβους και είναι πιθανό να έχει επίδραση στην καθημερινότητά τους ή ακόμα και την επαγγελματική τους ζωή.


Πώς ξεχωρίζει το τατουάζ φυσικής χένας από το τατουάζ μαύρης χένας:


– Το χρώμα της πάστας με φυσική χένα κυμαίνεται από πράσινο – καφέ μέχρι καφέ. 
Αν το χρώμα της πάστας που χρησιμοποιούν οι καλλιτέχνες – δημιουργοί των τατουάζ είναι πιο σκούρο (μαύρο), τότε, πιθανότατα, έχουν προστεθεί στην πάστα χρωστικές.


– Ζητούμε πληροφορίες για την προέλευση της πάστας χένας και κατάλογο των συστατικών και οδηγιών για να διαπιστωθεί το είδος της πάστας. 
Αν οι καλλιτέχνες – δημιουργοί δεν είναι σε θέση να μας δώσουν ακριβή πληροφόρηση για το προϊόν τους, τότε αποφεύγουμε το τατουάζ.


– Αν μας πουν ότι μπορούμε να αφαιρέσουμε την πάστα από το σημείο εφαρμογής έπειτα από πάροδο μιας μόνο ώρας και θα έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, τότε πρόκειται σίγουρα για μαύρη χένα. 


Η φυσική χένα, για να καταφέρει να βάψει το σώμα με σκούρο κοκκινοκάστανο χρώμα πρέπει να παραμείνει στο δέρμα για όσο το δυνατό μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Πηγή:tromaktiko

Διαφήμιση
Διαφήμιση lioni
Διαφήμιση lioni
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση falangas
Διαφήμιση falangas
Διαφήμιση tsouderos
Διαφήμιση pitsikakis
Διαφήμιση katikas
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση pitsikakis
Διαφήμιση tsouderos
Διαφήμιση katikas
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ