ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Γαμοπίλαφο: Έτσι φτιάχνεται το καλύτερο πιάτο της Κρήτης!
Υπάρχουν μερικά φαγητά που συνδέονται τόσο πολύ με έναν τόπο που σχεδόν καταλήγουν να αποτελούν ένα είδος ταυτότητας.
Σε αυτήν την κατηγορία ανήκει το Γαμοπίλαφο, το παραδοσιακό πιάτο της Κρήτης που σερβίρεται κυρίως σε γάμους, αρραβώνες και βαφτίσια.
Με λίγα λόγια, όπου γλέντι και χαρά το Γαμοπίλαφο πρώτο! Για πάμε να δούμε μαζί τα βήματα της συνταγής:
Υλικά
2 κιλά γίδα
1 μικρό κοκκοράκι ελευθέρας βοσκής κομμένο στα δύο
1 κρεμμύδι
2 καρότα
1 φύλλο δάφνης
λίγο θυμάρι
ρύζι Καρολίνα
χυμό 1,5 λεμονιού 200-300 γρ. στακοβούτυρο αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση
1. Βάζουμε τα κρέατα ολόκληρα, το κρεμμύδι, τα καρότα και το φύλλο δάφνης να σιγοβράζουν και 3-4 ώρες.
2. Όταν είναι έτοιμα (ελέγχουμε κατά διαστήματα και, αν χρειάζεται, προσθέτουμε νερό), τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα, πετάμε τα καρότα και το κρεμμύδι και κρατάμε το ζωμό για το γαμοπίλαφο.
3. Στη συνέχεια σουρώνουμε το ζωμό (αν είναι πολύ λιπαρός, τον αραιώνουμε με λίγο νεράκι) και το βάζουμε να βράσει μαζί με το ρύζι σε δυνατή φωτιά, προσθέτοντας αλάτι και το χυμό λεμονιού 5-8 λεπτά περίπου. Για μια κούπα ρύζι, χρειαζόμαστε τρεις κούπες ζωμό κρέατος.

-
VIRAL3 ημέρες πριν
Σοκ σε δελτίο ειδήσεων: Η μετεωρολόγος λιποθυμά στον «αέρα» | ΒΙΝΤΕΟ
-
LIFESTYLE3 ημέρες πριν
Στέφανος Βούρος: Ο γιος του Γιάννη Βούρου που γεννήθηκε χωρίς δάχτυλα και κάνει επιτυχία στο Tik Tok
-
XANIA2 ημέρες πριν
Στην Κρήτη βρίσκεται ένας από τους πιο επικίνδυνους δρόμους της Ελλάδας
-
ΛΑΣΙΘΙ3 ημέρες πριν
Κρήτη: Συνελήφθη 58χρονος που κυκλοφορούσε με καραμπίνα