Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Μαθαίνοντας να μαγειρεύουν χοχλιούς μπουρμπουριστούς!

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Cretan Cooking Classes είναι μια νέα εταιρεία διοργάνωσης μαθημάτων μαγειρικής Κρητικής κουζίνας για τουρίστες

Στην εποχή μας, όπου η βιομηχανία της εμπειρίας – στενά συνδεδεμένη με την παράδοση και την κουλτούρα του τόπου αλλά και τον σύγχρονο αστικό πολιτισμό και τον εξειδικευμένο ανά θεματικές ενότητες ενδιαφερόντων τουρισμό – είναι στα …πάνω της, επηρεάζοντας με τον ιδιαίτερο τρόπο της το τοπικό ή περιφερειακό ΑΕΠ η προσφορά προσωποποιημένων υπηρεσιών υψηλών προδιαγραφών μετράει όσο δεν μπορείτε να φαντασθείτε!

Η Ευγενία Σκανδαλάκη από τα Χανιά της Κρήτης –και πιο συγκεκριμένα, από τα Χωραφάκια Ακρωτηρίου- μου συστήθηκε αλλά και μου σύστησε την δουλειά της μέσω από το δίκτυο του Linkedin. Εκείνη και τα άλλα μέλη της ομάδας με την ονομασία Cretan Cooking Classes είναι ένα ενδεικτικό αλλά και απολύτως χαρακτηριστικό παράδειγμα μιας από τις πτυχές της βιομηχανίας της εμπειρίας. Μαζί της, η Σμαράγδη Σκανδαλάκη (συντονίστρια των δραστηριοτήτων) και ο Μιχάλης Παπαδάκης ( σεφ).

Τι κάνει, τώρα, αυτή η ομάδα; Με απλά λόγια, η Cretan Cooking Classes είναι μια νέα εταιρεία διοργάνωσης μαθημάτων μαγειρικής Κρητικής κουζίνας. Τι σημαίνει αυτό σε πρακτικό επίπεδο; Η όλη εμπειρία διαρκεί 4 ώρες. Ξεκινά με χαλαρή κουβέντα στις 9.30 το πρωί όπου οι συμμετέχοντες μαθαίνουν για το μενού, τα υλικά και τις τεχνικές ,στη συνέχεια ακολουθεί μαγείρεμα μέχρι τις 11.30 – 12.00 περίπου και αμέσως μετά, στρώνονται τραπέζια για γεύμα. Τα απογευματινά μαθήματα διαρκούν από τις 16.30 έως τις 20.30.

Το τι θα μαγειρέψουν οι συμμετέχοντες – που θα δοκιμάσουν μετά και στο γεύμα- έχει ξεχωριστή σημασία. Για παράδειγμα, ένα από τα προσφερόμενα μενού διαθέτει: Κρητική σαλάτα, Ντάκο, Χοχλιούς μπουρμπουριστούς, Ξινόχοντρο με μελιτζάνες και Καλιτσούνια με μέλι.

Για σκεφθείτε, λοιπόν, ένα καθηγητή Βρετανικού Πανεπιστημίου, λάτρη της μεσογειακής διατροφής, που θα φτιάξει με τα χέρια του με υλικά από τα γύρω χωριά το φαγητό του γεύματος του. Αν και οι τιμές των μαθημάτων είναι προσιτές σε ψαγμένους επισκέπτες της κρητικής γης, εν τούτοις η εμπειρία δεν αποτιμάται σε χρήμα. Οπότε η χρησιμότητα της και η αξία της σε ένα σύγχρονο τουριστικό πακέτο δεν αντικαθίσταται…

Οι συμμετέχοντες σε κάθε μάθημα είναι 6-12 άτομα και έχουν στη διάθεση τους, τον απαραίτητο εξοπλισμό, τα υλικά, τις συνταγές, τις συμβουλές – ακόμη, και μια ωραία κρητική ποδιά.

Αλλά, για να μάθουμε και δύο- τρία στοιχεία για τη φιλοσοφία τους: «Τα Μαθήματα Μαγειρικής αποτελούν μία ολοκληρωμένη εμπειρία γαστρονομίας που έχει ως σκοπό να μυήσει στα μυστικά της Κρητικής κουζίνας τους ξένους επισκέπτες του νησιού μας. Συνδυάζουμε την εμπειρία της μαγειρικής και της γευσιγνωσίας των μοναδικών σε ποιότητα Κρητικών Προϊόντων με την ξεχωριστή ομορφιά του τόπου μας έτσι ώστε να χαρίσουμε στους επισκέπτες μας μοναδικές αναμνήσεις που θα τους δέσουν όχι μόνο με το τόπο αλλά και με τα προϊόντα μας, με έμφαση στις διατροφικές μας συνήθειες».

Οι ίδιοι, οι ιδρυτές αυτής της ωραίας επιχειρηματικής πρωτοβουλίας λένε: «επιδιώκουμε άμεση επαφή των διεθνών επισκεπτών με τα προϊόντα και την αναγνωρισιμότητα τους από καταναλωτές του εξωτερικού που θα θελήσουν να τα προμηθευτούν και μετά την αναχώρηση τους από το νησί».

Το πρόγραμμα των μαθημάτων φιλοξενείται σε μία πληθώρα χώρων όπως ξενοδοχεία, οινοποιεία, βίλες και όπου αλλού ζητηθεί.

Οι ίδιοι επιμένουν να προβάλλουν το στοιχείο της διαφοροποίησης τους: « Η διαφοροποίηση μας από αντίστοιχες παροχές είναι το ότι διαθέτουμε ατομικό εξοπλισμό για τον κάθε συμμετέχοντα ο οποίος έχει την δική του εστία υγραερίου και τα απαραίτητα εργαλεία κουζίνας για να παρασκευάσει 5 πιάτα κάτω από την καθοδήγηση του chef ,δίνοντας την ευκαιρία να ζήσει μιά 100 % δραστική εμπειρία της Κρητικής γαστρονομίας», ενώ όπως επισημαίνουν «υπάρχει επιλογή ιδιωτικών μαθημάτων, όπου ο κάθε ένας από τους συμμετέχοντες έχει την ευκαιρία να επιλέξει ανάμεσα από διαφορετικά μενού και με την καθοδήγηση του σεφ να διδαχτεί τεχνικές παρασκευής Κρητικών πιάτων».

Για περισσότερες πληροφορίες : www.cretancookingclasses.gr

Πηγή:protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ