Βρειτε μας στα Social Media
Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

873 Shares

Κυριολεκτικά μονάχα οι παππούδες και οι γιαγιάδες των νεότερων Κρητικών μπορούν να θυμηθούν ξεκάθαρα εικόνες από το Ρέθυμνο του 1970. Τότε που οι ρυθμοί της ζωής και οι στιγμές που απολάμβαναν οι κάτοικοι ήταν εντελώς διαφορετικά σε σύγκριση με το σήμερα. Μπορεί οι εποχές τότε να είχαν πολλές δυσκολίες, μα θα ακούσεις συχνά ηλικιωμένους Ρεθυμνιώτες να λέτε πως είχαν ποιότητα ζωής, περισσότερη ηρεμία και λιγότερο άγχος.

Γράφει ο Αντώνης Τσαλίκης για το Daynight.gr

Στην ρομαντική εκείνη εποχή μας «ταξίδεψε» για μερικά λεπτά ένα σπάνιο βίντεο αρχείου που παρουσιάζει γενικά πλάνα της πόλης καθώς και της ζωής των κατοίκων.

Ξεκινώντας με μία πανοραμική αποτύπωση του Ρεθύμνου από ψηλά, ο σκηνοθέτης συνεχίζει με εικόνες από το Παλιό Λιμάνι, την κεντρική οδό Παλαιολόγου, την Ενετική κρίνη Ριμόλντι, την Πλατεία τεσσάρων μαρτύρων, την «Μεγάλη Πόρτα» και φυσικά την απέραντη παραλία της πόλης.

Πέρα από τις σπάνιες λήψεις των διάφορων αξιοθέατων του Ρεθύμνου που ξεχωρίζουν μέχρι τις ημέρες μας, το ρομαντικό βίντεο περιλαμβάνει και άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία του πολιτισμού και της ιστορίας της Πόλης. Κρητικά παλικάρια και όμορφες Κρητικοπούλες χορεύουν παραδοσιακούς χορούς με φόντο το κάστρο της Φορτέτζας ενώ στο  τέλος της σπάνιας παραγωγής γίνεται αναφορά στην ιστορική μονή Αρκαδίου.

Ολόκληρο το βίντεο πέρα από τα ιδιαίτερα πλάνα εποχής, συνδυάζεται εξαιρετικά με λεπτομερή αφήγηση που συγκρατεί το ενδιαφέρον. Αφήγηση που έστω και μέσα σε λίγα λεπτά μας χαρίζει στοιχεία καθημερινότητας των τότε Ρεθυμνιωτών καθώς και ιστορίας της πανέμορφης πόλης.

 

r;euymno 1970
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap