Βρειτε μας στα Social Media

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Διεθνής αναγνώριση για το αρχαιολογικό εύρημα στην Κρήτη

Δημοσιεύτηκε

στις

κρήτη αρχαιολογια
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η ανακάλυψη ενός κυκλικού πυραμοειδούς κτηρίου στην κορυφή του λόφου Παπούρα στο Καστέλλι Ηρακλείου έχει προσελκύσει διεθνές ενδιαφέρον και αναγνώριση, με τα μέσα ενημέρωσης στην Ιταλία να πρωτοστατούν στην κάλυψη της είδησης. Η σημαντικότητα του ευρήματος, που χρονολογείται από τους προανακτορικούς χρόνους, έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον αρχαιολόγων και ιστορικών από όλο τον κόσμο.

Το κτήριο, που αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της κατασκευής του νέου αεροδρομίου, φαίνεται να είχε τελετουργική ή θρησκευτική χρήση, σύμφωνα με τα αρχαιολογικά δεδομένα. Η κυκλική δομή του μνημείου και η στρατηγική του τοποθεσία στην κορυφή του λόφου Παπούρα υποδεικνύουν ότι επρόκειτο για ένα σημαντικό σημείο για τους κατοίκους της περιοχής.

Η διεθνής κοινότητα έχει εκφράσει το θαυμασμό της για το εύρημα, με ιταλικά μέσα ενημέρωσης να το χαρακτηρίζουν ως «μοναδικό και εξαιρετικά ενδιαφέρον». Αρχαιολόγοι και ειδικοί έχουν δηλώσει ότι η ανακάλυψη αυτή προσφέρει πολύτιμες πληροφορίες για την προϊστορική Κρήτη και την αρχαία Μεσόγειο.

Πηγή: cretapost.gr

Σημαντική ανακάλυψη στην Κρήτη: Οι θεωρίες που κυκλοφορούν για το νέο αρχαιολογικό εύρυμα

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ