Βρειτε μας στα Social Media

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Χελώνα καρέτα-καρέτα διέσχισε τον δρόμο και γέννησε 98 αυγά μπροστά στο Ενυδρείο Κρήτης

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σύμφωνα με την ανάρτηση του Ενυδρείου Κρήτης, μια χελώνα καρέτα – καρέτα γέννησε τα αυγά της μπροστά από το ενυδρείο. Φαίνεται να διέσχισε το δρόμο και γέννησε τα αυγά της σε επικίνδυνο σημείο. Εθελοντές του ΑΡΧΕΛΩΝ βρέθηκαν το πρωί της Δευτέρας στο σημείο, έσκαψαν τη φωλιά και μετέφεραν 98 αυγά σε ασφαλέστερο σημειο.

Η ανάρτηση του Ενυδρείου Κρήτης:

Εχθές το βράδυ, μία θαλάσσια χελώνα #Caretta_caretta γέννησε τα #αυγά της στην παραλία μπροστά από το Ενυδρείο Κρήτης. Η #χελώνα διέσχισε το δρόμο και δυστυχώς γέννησε τα αυγά σε επικίνδυνο σημείο. Κάτοικος της περιοχής ενημέρωσε το Ενυδρείο Κρήτης, κι εμείς με τη σειρά μας τον ΑΡΧΕΛΩΝ-Archelon, the Sea Turtle Protection Society of Greece για τις απαραίτητες διαδικασίες προστασίας της φωλιάς.

Οι εθελοντές του ΑΡΧΕΛΩΝ βρέθηκαν στο Ενυδρείο σήμερα νωρίς το πρωί και καθώς έκριναν ότι όντως το σημείο εναπόθεσης των αυγών ήταν επικίνδυνο, με τη βοήθεια του προσωπικού του Ενυδρείου, έσκαψαν τη φωλιά και μετέφεραν τα 98 αυγά που είχε γεννήσει η χελώνα με μεγάλη προσοχή σε ασφαλέστερο σημείο. Η εκκόλαψή τους αναμένεται σε περίπου 50-60 ημέρες!

Πριν από μια εβδομάδα, παρόμοια ενημέρωση δεχτήκαμε από κάτοικο της περιοχής Αμμουδάρα, ο οποίος παρατήρησε στις 10/06, βραδινή ώρα, μία μεγάλη χελώνα να κάθεται σε φωλιά για 2 περίπου ώρες προκειμένου να γεννήσει τα αυγά της.

Το προσωπικό του Ενυδρείου Κρήτης, μετά από επικοινωνία με τον ΑΡΧΕΛΩΝ, μετέβει στην περιοχή όπου βρέθηκε και ο παρατηρητής προκειμένου να μας υποδείξει το ακριβές σημείο της φωλιάς. Δυστυχώς σε αυτή την περίπτωση και μετά από προσπάθειες ανεύρεσης των αυγών, προέκυψε ότι η χελώνα δεν είχε καταφέρει να αφήσει τα αυγά της.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον κύριο Μπαλτζή Λευτέρη και τον κύριο Giorgio Manos Tziritas , που έδειξαν τέτοια ευαισθησία και αγάπη γι’ αυτό το θαλάσσιο ζώο και έσπευσαν να μας ειδοποιήσουν στα πλαίσια προστασίας της φωλιάς.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ