Βρειτε μας στα Social Media

ΛΑΣΙΘΙ

Γεννητούρια στην Κρήτη – Χελώνα καρέτα καρέτα γέννησε περίπου 120 αβγά! | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μια μεγάλη και όμορφη χελωνίτσα καρέτα καρέτα, λίγο μετά τα μεσάνυκτα της Δευτέρας βγήκε στην αμμουδιά στην Κάτω Παραλία της Ιεράπετρας, την ώρα που οι ταβέρνες είχαν ακόμη αρκετό κόσμο και γέννησε περίπου 120 αβγά σκεπάζοντας τα με την άμμο για να αναπαράξει το είδος της.

Μόλις έγινε αντιληπτή από τους επαγγελματίες της εστίασης, έσβησαν τα πολλά φώτα και εκείνη γέννησε ήρεμα τα αβγά της αφού κρατήθηκαν μακριά από αυτήν οι γάτες και τα σκυλάκια που έτρεξαν να διερευνήσουν τις προθέσεις της. Κλήθηκε άμεσα το Λιμεναρχείο Ιεράπετρας και το Αστυνομικό Τμήμα για να βάλουν τη σχετική ταινία σήμανσης, ενώ ο Χρήστος με την παρέα του που βρέθηκε στο σημείο κάλεσε την Αρχελων και ζήτησε τις σχετικές οδηγίες.

Στην οριοθέτηση και τη σήμανση του χώρου βοήθησαν ο Μανόλης Σουργιαδάκης, ο Παντελής Ψιλλάκης και άλλοι εθελοντές.

εικόνα_Viber_2024

Μια ώρα μετά η χελωνίτσα εξουθενωμένη από την γέννα των 120 αβγών γύρισε προς τη θάλασσα επιστρέφοντας στα ζεστά νερά του Νότιου Κρητικού πελάγους.

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή οι χελώνες γεννούν τα αβγά τους στις παραλίες του Μυρτού, της Γραλυγιάς, της Ιεράπετρας και του Αγίου Αντρέα, ενώ τα χελωνάκια βγαίνουν από τα αβγά τους μετά από 55-60 μέρες.

Πηγή: neakriti

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ