ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Αγρότης εξηγεί πώς θα διαλέξεις το πιο TIMIO καρπούζι της αγοράς | ΒΙΝΤΕΟ
Ένας αγρότης εξηγεί πώς θα διαλέξουμε το καλύτερο, “κατακόκκινο” καρπούζι της αγοράς.
Είναι γνωστός πως, το σχήμα και το χρώμα του καρπουζιού είναι αυτά που δείχνουν αν το φρούτο είναι ώριμο και ιδανικό για βρώση.
Αυτό εξηγεί και ο αγρότης Χρήστος Μπακογιάννης από τη Βάρδα Ηλείας στην ΕΡΤ, βοηθώντας μας να κάνουμε την πιο σωστή επιλογή.
«Αυτό που πρέπει να ελέγχεται είναι η όψη του φρούτου, κατά πόσο είναι γυαλιστερό, αλλά και το αν έχει εξογκώματα» εξήγησε σχετικά. «Το χτυπάμε και ελέγχουμε τη ρίγα του. Όσο πιο ανοιχτόχρωμη είναι, τόσο πιο γινωμένο είναι μέσα το καρπούζι», είπε.
Δείτε tips για ένα ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΟ καρπούζι, ώστε μην μείνετε με τα… κουκούτσια:
-
ΚΡΉΤΗ24 ώρες πριν
Η Κρήτη ξέρει να γιορτάζει με την ψυχή της την Καθαρά Δευτέρα! | ΦΩΤΟ
-
ΚΡΉΤΗ1 ημέρα πριν
Τι είναι το Κρητικό «έθιμο της καμήλας» που αναβιώνει την Καθαρά Δευτέρα
-
PLUS +24 ώρες πριν
Από πού προέρχεται και τι συμβολίζει το έθιμο του χαρταετού
-
Ρέθυμνο2 ημέρες πριν
Καρναβάλι Ρεθύμνου: Οι αφανείς ήρωες καθάρισαν την πόλη μας στο… «πι και φι»! | ΦΩΤΟ