Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος Φαιστού λόγω λειψυδρίας!

Δημοσιεύτηκε

στις

λειψυδρια
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Φαιστού προχώρησε το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με φόντο την λειψυδρία που καταγράφεται στην περιοχή εξαιτίας της παρατεταμένης ανομβρίας.

Ήταν κάτι που είχε ζητήσει με έγγραφη επιστολή του προς το αρμόδιο υπουργείο ο Δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης.

Στην απόφαση του υπουργείου αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι “αποφασίζουμε την κήρυξη σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Φαιστού της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου της Περιφέρειας Κρήτης, για την διαχείριση των συνεπειών που ενδέχεται να προκύψουν από την εκδήλωση φαινομένων λειψυδρίας στην παραπάνω περιοχή. Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία έκδοσης της παρούσης και για έναν (1) μήνα, ήτοι έως και 22 Ιουλίου 2024. Μετά το πέρας του καθορισθέντος χρόνου, θα γίνει, δίχως νέο έγγραφο, άρση της παραπάνω κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας”.

Η απόφαση έχει ημερομηνία 20 Ιουνίου 2024.

Μήνυση για τα τρία εκατομμύρια κυβικά νερού που χάθηκαν…

Την ίδια ώρα ο δήμαρχος προχώρησε στην κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς σε βάρος του προέδρου του ΤΟΕΒ Τυμπακίου αλλά και κατά παντός υπευθύνου με αφορμή τα 3 εκατομμύρια κυβικά νερού που έκαναν φτερά από το Φράγμα της Φανερωμένης αφού νωρίτερα,  αποκαλύφθηκε και μια τρίτη παράνομη σύνδεση, από τον κεντρικό αγωγό του φράγματος της Φανερωμένης δια μέσω της οποίας ακόμα και σήμερα εξακολουθεί να αφαιρείται νερό το οποίο οδηγείται σε καλλιέργειες του Τυμπακίου.

Μέχρι τώρα έχουν βρεθεί τρεις παρεμβάσεις στο σημείο εκτόνωσης του κεντρικού αγωγού του Φράγματος, τρία δηλαδή by pass. Την Τρίτη θα συνεχίσουμε τις εργασίες σκαψίματος και στο σημείο όπου είχαμε την αρχική καταγγελία” δήλωσε ο Δήμαρχος στο Ράδιο Κρήτη.

Πηγή: ekriti

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ