Βρειτε μας στα Social Media
Ρέθυμνο Φορτέτζα Ρέθυμνο Φορτέτζα

Ρέθυμνο

Οι ασυνείδητοι στο Ρέθυμνο φτάνουν μέχρι τη Φορτέτζα | Οι φωτογραφίες της ντροπής

Photos: Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

Σε χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων έχει μετατραπεί ο περιβάλλων χώρος στην είσοδο του φρουρίου της Φορτέτζας. Από τον περιφερειακό και σε όλη την πετρόστρωτη διαδρομή, τουρίστες και ντόπιοι επισκέπτες αντικρίζουν παντού παρκαρισμένα αυτοκίνητα, τα οποία πολλές φορές φτάνουν έως την κεντρική πύλη του σημαντικότερου ιστορικού μνημείου της πόλης μας.

Γράφει ο Γιώργος Νάστος για το Daynight.gr

Τρεις παράγοντες συντηρούν αυτή την απαράδεκτη κατάσταση:

α) Η οδική ασυνειδησία που τείνει να γίνει ο κανόνας και όχι η εξαίρεση στην πόλη.

β) Η ανοχή και η αδιαφορία της δημοτικής αρχής για την προστασία και κυρίως την εικόνα του ιστορικού κάστρου, που κάθε χρόνο υποδέχεται τουρίστες από όλο τον κόσμο.

γ) Η ανυπαρξία ελέγχων και επιβολής προστίμων (που δεν θα σβήνονται δια μαγείας). Πραγματικά είναι να αναρωτιέται κανείς για το εάν λειτουργεί στην πόλη του Ρεθύμνου τμήμα τροχαίας. Κι αυτό γιατί δεν μιλάμε για ένα φαινόμενο της στιγμής. Μιλάμε για μια εικόνα που συναντάμε κάθε μέρα, όλη μέρα, σε πάρα πολλά σημεία της πόλης.

Αν οποιοσδήποτε από αυτούς τους τρεις παράγοντες αλλάξει στάση, το πρόβλημα θα παύσει να υφίσταται. Εφόσον βέβαια συμφωνούμε ότι αυτή η εικόνα αποτελεί «πρόβλημα». Δυστυχώς όμως δεν είναι η πρώτη φορά που συζητάμε το συγκεκριμένο θέμα, και είναι πολύ απίθανο να είναι η τελευταία…

Από τη δική μας μεριά, εκείνη των πολιτών, η ανεπάρκεια χώρων στάθμευσης στην πόλη, σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί νοοτροπίες του “παρκάρω όπου γουστάρω”. Ειδικά όταν μιλάμε για το έναν χώρο πολιτιστικής κληρονομιάς και σήμα κατατεθέν της πόλης του Ρεθύμνου, όπως είναι το ιστορικό φρούριο της Φορτέτζας.

Δείτε τις φωτογραφίες στο άλμπουμ που ακολουθεί:

[rl_gallery id=”573415″]

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ