Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Μια σμέρνα σκόρπισε… αμηχανία σε παραλία του Ρεθύμνου! | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Υπάρχει χειρότερο από το να βγαίνεις από τη θάλασσα, να πηγαίνεις να πιεις από την παγωμένη σου μπίρα και να συνειδητοποιείς στην πρώτη γουλιά ότι ο ήλιος ξηγήθηκε ύπουλα και την «κατέστρεψε» όση ώρα εσύ έκανες τις βουτιές σου;  Κι όμως υπάρχει: να βγαίνεις από τη θάλασσα και να βλέπεις στην άμμο μπροστά σου μια ξεβρασμένη σμέρνα, εμφανώς χτυπημένη και με το ένα της μάτι να απουσιάζει!

Αυτή ήταν η σκηνή που αντίκρυσαν οι λουόμενοι στην παραλία στα Περιβόλια Ρεθύμνου και η αλήθεια ήταν πως το θέαμα ήταν κάπως αμήχανο και… αποκρουστικό. Βέβαια, για να λέμε και του στραβού το δίκιο, τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι και χειρότερα, καθώς θα μπορούσαν να είχαν συναντήσει την σμέρνα αρτιμελή και… κουνάμενη εντός της θάλασσας. Ένα συναπάντημα που -αν μη τι άλλο- κανείς δεν θα το ήθελε.

Δείτε τις φωτογραφίες που κατέγραψε ο φακός του Daynight.gr:

 

 

Λίγα πραγματάκια σχετικά με την επικινδυνότητα της σμέρνας

Έχει εµφάνιση και κίνηση παρόµοια µε του φιδιού. Είναι κάτοικος του βυθού σε ρηχά νερά. Ζει σε βραχώδεις βυθούς µε κοιλώµατα και βλάστηση. ∆εν επιτίθεται, εκτός και αν απειληθεί. Αυτό µπορεί να συµβεί όταν δεχθεί ανεπιτυχή επίθεση, ή αν κάποιος βρεθεί να «ψάχνει» ή να της κλείνει το δρόµο στο κοίλωµα όπου κατοικεί. Ο κίνδυνος εντοπίζεται στο ισχυρό δάγκωµα µε τα εξέχοντα δόντια της, το οποίο µπορεί να οδηγήσει σε αιµορραγία και αφαίρεση ιστών σε ευαίσθητες περιοχές (χέρια, πόδια, δάκτυλα). Αφού δαγκώσει, δεν ανοίγει το στόµα της, ακόµα και µετά το θάνατό της, µε αποτέλεσµα να απαιτείται µηχανική διάνοιξη. Σε κάποιες περιπτώσεις και είδη, µπορεί το δάγκωµά της να περιέχει και δηλητήριο, µη ξεκάθαρης φύσεως (ενώ της δράκαινας πχ, κατατάσσεται στις θερµοευαίσθητες τοξίνες και συνιστάται το ζεστό νερό µετά το τσίµπηµα για να αδρανοποιηθεί). Πάντως, δεν κατατάσσεται στα δηλητηριώδη ψάρια.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ