Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Κρήτη: Αυτό είναι το χωριό που είπε «ΟΧΙ» στις κροτίδες!

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε μια ιδιαίτερη ανακοίνωση-απόφαση προχώρησαν οι σύλλογοι των Μελαμπών Ρεθύμνου με την οποία ζητούν τόσο από τους κατοίκους όσο και από τους επισκέπτες να μην κάνουν χρήση κροτίδων, σε δημόσιους χώρους, σεβόμενοι την κατάνυξη των ημερών.

 

Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση:

“Εμείς οι φορείς των Μελάμπων, θέλουμε να επισημάνουμε το αρνητικό και επικίνδυνο έθιμο της χρήσης κροτίδων κατά την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας και της εορτής του Πάσχα.

Η κατανυκτικότατα, ιερότητα και πνευματικότητα των ημερών είναι στοιχεία που οφείλουμε όλοι μας να προασπίσουμε και να διαφυλάξουμε με κάθε τρόπο, σεβόμενοι πρωτίστως τους ηλικιωμένους και τα παιδιά μας, τη σωματική και ψυχική υγεία όλων μας, ακολούθως δε τα αγαπημένα μας πρόσωπα που έχουν φύγει, μια και μέσω του Αναστάσιμου μηνύματος αυτά βρίσκονται ακόμα πιο κοντά μας αυτές τις μέρες.

Η υπερηφάνεια μας καθώς και η αστείρευτη αγάπη για το χωριό μας θα πρέπει να εδραιώνεται και να επιβεβαιώνεται από δράσεις και πράξεις που έχουν σαν βάση τον αλληλοσεβασμό, την διατήρηση και την προβολή των γνήσιων παραδόσεων του χωριού μας.

Καλούμε λοιπόν όλους όσους βρεθούν τις Άγιες αυτές ημέρες στο χωριό μας, μόνιμους κατοίκους αλλά και επισκέπτες, όπως σε δημόσιους χώρους συνάθροισης κυρίως των ηλικιωμένων και παιδιών, να αποφύγουμε εντελώς την χρήση κροτίδων.

Κάνουμε δε ιδιαίτερη παράκληση προς στους γονείς αλλά και όλους όσους μπορούν, να βοηθήσουν με τον τρόπο τους στην προσπάθεια αυτή.

Σε χώρους και εκδηλώσεις ιδιωτικές, έκαστος μπορεί να πράττει όπως αυτός επιθυμεί.

Το Τοπικό Συμβούλιο
Η Ενορία Ο Αθλητικός Όμιλος
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ο Σύλλογος Γυναικών
Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Αγροτικός Συνεταιρισμός

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ