Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Γιατί ακύρωσε ο Σταύρος Ξαρχάκος τη συναυλία του στο Ρέθυμνο

Δημοσιεύτηκε

στις

Ξαρχάκος
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με μια λιτή ανακοίνωση ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης Σταύρος Ξαρχάκος έκανε γνωστό ότι ακυρώνει τη συναυλία του στο Ρέθυμνο, η οποία ήταν προγραμματισμένη να διεξαχθεί στη μονή Αρκαδίου την Κυριακή 30 Ιουνίου, για τα 83 χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης.

Όπως σημειώνει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, «θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Μητροπολίτη Ρεθύμνης για την πρόσκληση στη συναυλία αυτή για τα 83 χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης. Επειδή η μουσική πρέπει να ενώνει και όχι να διχάζει, αποφάσισα την ακύρωση της συναυλίας αυτής. Οφείλω δε να τονίσω ότι ουδεμία γνώση και πληροφόρηση επί του ζητήματος είχα από κανέναν».

Η ανάρτηση του μουσικοσυνθέτη:

Για ποιο λόγο ακύρωσε τη συναυλία ο Σταύρος Ξαρχάκος

Ο λόγος της ακύρωσης δεν είναι άλλος από το γεγονός ότι Μέγας Χορηγός της εκδήλωσης ανέλαβε η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, εταιρεία η οποία σχετίζεται με την τοποθέτηση ανεμογεννητριών στο Αρκάδι, γεγονός που έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία. Η είδηση της ματαίωσης της συναυλίας, άλλωστε, χαιρετίστηκε από πλήθος κόσμου στα social media, καθώς εκατοντάδες Ρεθυμνιώτες σπεύδουν να συγχαρούν τον Σταύρο Ξαρχάκο για την απόφασή του.

Προ ημερών, σε ανακοίνωση-καταπέλτη υπό τον τίτλο «Δεν έχουν τον Θεό τους!» το Συντονιστικό Ρεθύμνου κατά των βΑΠΕ αναφέρει μεταξύ άλλων: «Σε μια συγκυρία που η Κρήτη απ’ άκρη σ’ άκρη αγωνίζεται ενάντια στην ΤΕΡΝΑ που θέλει να “φυτέψει” εκατοντάδες ανεμογεννήτριες στα βουνά και σε μεγάλο βαθμό έχει αναλάβει εργολαβικά την ανάπτυξη της καταστροφής στο νησί, έρχεται η Μονή Αρκαδίου να βάλει την ΤΕΡΝΑ μέγα Χορηγό σε μια συναυλία για να τιμήσει τη Μάχη της Κρήτης την ερχόμενη Κυριακή 30 Ιουνίου. […] Ο “Μέγας Χορηγός” θέλει να κάνει βιομηχανικό πεδίο την περιοχή, εγκαθιστώντας θηριώδεις ανεμογεννήτριες σε απόσταση 900 μέτρων από τη Μονή Αρκαδίου προς το Καβούσι, αλλά και παραπέρα στο Αμάρι, στο Ρέθυμνο, στον Αγιο Βασίλειο, στον Ψηλορείτη, σε ολόκληρη την Κρήτη, ενώ επιχειρεί να βάλει χέρι στα νερά με το υβριδικό εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας στο φράγμα Ποταμών».

Η καυστική ανάρτηση του Θοδωρή Δουλουμπέκη:

«Η συναυλία με τη χορηγία της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή στο Αρκάδι, στο οποίο Αρκάδι η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή θα εγκαταστήσει ανεμογεννήτριες που θα παράγουν ρεύμα για την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή που θα το πουλάει πανάκριβα στους κατοίκους του Ρεθύμνου για να βγάζουν χρήματα οι μέτοχοι της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, υποβαθμίζοντας ταυτόχρονα το φυσικό τοπίο (σοβαρή οπτική όχληση) γύρω από το Αρκάδι σε βάρος της ιστορίας του πολιτισμού και την κατοίκων του Ρεθύμνου, και των επόμενων γενιών, για να υπερπλουτιζει η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή και οι επόμενες γενιές των ιδιοκτητών της, η συναυλία αυτή που θα “ξεπλενε” τις αμαρτίες της εταιρίας ως μέρος της κοινωνικής ευθύνης -λεμε τωρα-, ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ με πρωτοβουλία του Σταυρού Ξαρχάκου μετά τις σύσσωμες αντιδράσεις της ρεθυμνιωτικης κοινωνίας.»

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ