Βρειτε μας στα Social Media

ΛΑΣΙΘΙ

Τοξικοί «εισβολείς» τρομοκρατούν τους λουόμενους σε παραλία της Κρήτης – Δείτε βίντεο

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε πρόβλημα που με χρόνο με το χρόνο γίνεται ακόμα μεγαλύτερο, εξελίσσεται η παρουσία των λαγοκέφαλων στην Κρήτη.Σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Tik Tok, αυτή τη φορά οι τοξικοί «εισβολείς» φαίνεται να κάνουν αμέριμνοι την βόλτα τους στην παραλία της Σητείας και μάλιστα στα πολύ ρηχά, προκαλώντας έντονη ανησυχία στους λουόμενους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κρήτη αντιμετωπίζει πλέον πολύ μεγάλο πρόβλημα με την παρουσία των λαγοκέφαλων, καθώς είναι ένα από τα είδη ψαριών που έχουν «μεταναστεύσει» στις ελληνικές θάλασσες και είναι επικίνδυνα τόσο για την τοπική πανίδα όσο και για τον άνθρωπο.

Το συγκεκριμένο είδος λαγοκέφαλου (lagocephalus sceleratus) προκαλεί μεγάλο προβληματισμό στην επιστημονική κοινότητα από το 2003, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στα νερά της Ανατολικής Μεσογείου.

Αντίθετα με άλλα εισβολικά είδη ψαριών που είναι αρκετά κοινά στo Ν. Αιγαίο και είναι βρώσιμα, η κατανάλωση του λαγοκέφαλου είναι επικίνδυνη, αφού οι ιστοί του περιέχουν την τετροδοντοξίνη, μια νευροπαραλυτική ουσία που μπορεί να προκαλέσει ακόμη και τον θάνατο. Για αυτό τον λόγο απαγορεύεται η κατανάλωση και οι εκφορτώσεις λαγοκέφαλου. Ακόμη, επιβάλλεται ιδιαίτερη προσοχή από τους ψαράδες στην επαφή μαζί του σε περίπτωση τυχαίας αλίευσης.

Το συγκεκριμένο είδος ψαριού είναι και άκρως επιθετικό. Μάλιστα, κάποιες επιθέσεις έχουν καταλήξει και σε ακρωτηριασμούς. Ο λαγοκέφαλος είναι ένα από τα 90 είδη ψαριών και τα περίπου 1.000 είδη θαλάσσιας χλωρίδας και πανίδας που πέρασαν στη Μεσόγειο μέσω της Διώρυγας του Σουέζ.

Δείτε το βίντεο:

https://www.tiktok.com/@olga.mns/video/7371830935907503393?is_from_webapp=1&web_id=7176644097293321734

Πηγή: flash

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ