Βρειτε μας στα Social Media
Διαφήμιση vikos

ΚΡΉΤΗ

Μεγάλος μάστορας: Κρητικός έφτιαξε τηλεκατευθυνόμενο όχημα για τις αγροτικές δουλειές! | BINTEO

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα -τηλεκατευθυνόμενο!- αγροτικό όχημα-πολυμηχάνημα το οποίο κινείται λαμβάνοντας εντολές από κινητό τηλέφωνο, αποτελεί μια από τις ξεχωριστές, εύχρηστες και ομολογουμένως εντυπωσιακές κατασκευές ενός πολυμήχανου Μεσαρίτη του Νίκου Χριστοφοράκη από τις Στάβιες Δήμου Γόρτυνας.

Συνήθως κατασκευές τέτοιου τύπου, είναι μεν εντυπωσιακές στην επίδειξη τους αλλά δεν αποδεικνύονται λειτουργικές στην πράξη. Αυτό δεν ισχύει για τις δημιουργίες του Ν. Χριστοφοράκη: Το τηλεκατευθυνόμενο όχημα -μέσω του λειτουργικού συστήματος συσκευών κινητής τηλεφωνίας Android – είναι σε θέση να εκτελέσει  πλήθος αγροτικών εργασιών: Μπορεί να ψεκάσει και να καλλιεργήσει, ενώ στο πίσω μέρος του, εκτός από ένα μικρό βαγόνι, μπορεί να τοποθετηθεί χορτοκοπτικό, φρέζα και διάφορα εργαλεία. Σημειώνεται ότι ο δημιουργός του έχει κατασκευάσει και ένα άλλο αυτοκινούμενο όχημα με κινητήρα FIAT 1.600ων κυβικών.

 

Πολυμήχανος

Βλέποντας τις “ευρεσιτεχνίες” του Ν. Χριστοφοράκη, αμέσως μας πέρασε η ιδέα πως… αν ζούσε στην Αρχαία Ελλάδα σίγουρα θα ήταν ένας από τους πολυμήχανους κατασκευαστές του Δούρειου Ίππου!

Όπως πολύ χαρακτηριστικά λέει γι΄ αυτόν, ο ανιψιός του Γιώργος “Αν του δώσεις μια ηλεκτροκόλληση και ένα σβουράκι… θα σου φτιάξει ελικόπτερο!”.

Ο σύγχρονος «πολυμήχανος Οδυσσέας» κ. Χριστοφοράκης κατασκευάζει απίθανα μηχανήματα η σύμφωνα με αυτά που λένε οι συγγενείς και οι συγχωριανοί του «κατασκευάζει ότι δουν τα μάτια του και ότι πιάνουν τα χέρια του»!

Ο Νίκος Χριστοφοράκης αν και Ψυκτικός αρέσκεται να πειραματίζεται φτιάχνοντας διάφορα πολυμηχανήματα σε συνδυασμό με την νέα τεχνολογία. Από όλα όσα έχει φτιάξει αυτό που σίγουρα ξεχωρίζει είναι το τηλεκατευθυνόμενο μηχάνημα -γεννήτρια το οποίο μπορείτε να δείτε  στο βίντεο που ακολουθεί:

Πηγή: apopsilive

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ