Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Κρήτη: Θλίψη για τον θάνατο του καθηγητή Αναστάσιου Φιλαλήθη

Δημοσιεύτηκε

στις

φιλαληθης
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Θλίψη προκάλεσε στην ακαδημαϊκή κοινότητα η είδηση θανάτου του Ομότιμου Καθηγητή Κοινωνικής Ιατρικής και Προγραμματισμού Υγείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Αναστάσιου Φιλαλήθη.

Η Συλλυπητήρια Ανακοίνωση της Πρυτανείας Πανεπιστημίου Κρήτης:

‘Η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Κρήτης εκφράζει τη βαθιά θλίψη της για την απώλεια του Ομότιμου Καθηγητή Κοινωνικής Ιατρικής και Προγραμματισμού Υγείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης και πρώην Αντιπρύτανη Υποδομών και Φοιτητικής Μέριμνας του Ιδρύματος, Αναστάσιου Φιλαλήθη.

Ο Αναστάσιος Φιλαλήθης υπηρέτησε στον Τομέα Κοινωνικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης και διετέλεσε Διευθυντής του Εργαστηρίου Προγραμματισμού Υγείας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου. Διετέλεσε επίσης, Συντονιστής Εκπαίδευσης της ειδικότητας της Γενικής Ιατρικής στην Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης και συνέβαλε στη διαμόρφωση του Πρώτου Προγράμματος Σπουδών της  Ιατρικής Σχολής. Δίδαξε σε  Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) της Δημόσιας Υγείας, της Βιοηθικής και της Γενικής Ιατρικής και υπήρξε ο πρώτος Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Δημόσια Υγεία και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας» της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Το 2010-2011 διετέλεσε Αντιπρύτανης Υποδομών και Φοιτητικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Επίσης, υπήρξε σύμβουλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς και βασικός συντελεστής  στη διαμόρφωση του θεσμικού πλαισίου για το Εθνικό Σύστημα Υγείας στην Ελλάδα. Συμμετείχε σε πλήθος επιτροπών στο πεδίο της πολιτικής υγείας, συμπεριλαμβανομένου του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας.

Το ερευνητικό και δημοσιευμένο έργο του επικεντρώθηκε στις υπηρεσίες υγείας, την εκτίμηση των αναγκών υγείας, την πολιτική υγείας, την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και την Ιατρική Εκπαίδευση. Το εκτενές επιστημονικό του έργο έχει τύχει διεθνούς αναγνώρισης.

Η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Κρήτης τιμά  τη σημαντική προσφορά του στο Ίδρυμα, το οποίο υπηρέτησε με συνέπεια και θέρμη από τη θέση τόσο του ακαδημαϊκού δασκάλου όσο και του Αντιπρύτανη, και εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του.”

Η συγκινητική ανάρτηση του Φραγκίσκου Παρασύρη:

Ο Βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ έκανε την παρακάτω ανάρτηση για τη  απώλεια του Αναστάσιου Φιλαλήθη:

”Τον αποχαιρετώ με αληθινή ευγνωμοσύνη και μεγάλη συγκίνηση.

Τον Καθηγητή Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης Τάσο Φιλαλήθη, είχα την τύχη να τον γνωρίσω και εγώ ως Ακαδημαϊκό Δάσκαλο, στα αμφιθέατρα της Ιατρικής και ως σύντροφο.

Ένας άνθρωπος αληθινός, με γνώση και άποψη, που αρκετές φορές μας έκανε να αναρωτιόμαστε για το βάθος του επιστημονικού του υποβάθρου.

Δίδαξε γενιές πτυχιούχων της Ιατρικής. Αφήνει σπουδαίο έργο.

Αρκετές φορές μέχρι σήμερα, ως σύντροφος στις τάξεις του ΠΑΣΟΚ, τον συμβουλεύτηκα. Δανείστηκα από την εμπειρία του.

Την επιστήμη την υπηρέτησε μέχρι το τέλος.

Την κοινωνία την τίμησε μέσα από την καθημερινή, κοινωνική και πολιτική του δράση.

Ο χρόνος δαμάζει τα πάντα λένε. Η γνώση, όμως, που μετέφερε, ίσως να κερδίσει τώρα.

Άξιε Δάσκαλε μου, Καλό Ταξίδι.”

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ