Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Κρήτη: Στερεύουν από νερό τα φράγματα: «Το Φράγμα Ποταμών μας έχει βγάλει ασπροπρόσωπους»

Δημοσιεύτηκε

στις

φραγμα αποσελεμη
Κεντρική φωτογραφία αρχείου
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε τεντωμένο σχοινί ακροβατεί η επάρκεια του νερού στα φράγματα της Κρήτης καθώς καθημερινά οι ανάγκες κατανάλωσης είναι μεγάλες.

Όπως είπε μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και το ekriti.gr ο Διευθυντής των Υδραυλικών Εγκαταστάσεων του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, Βαγγέλης Μαμαγκάκης, βρισκόμαστε στο όριο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, σήμερα το Φράγμα Αποσελέμη διαθέτει 5.750.000 κυβικά νερού ωστόσο τα δύο από αυτά είναι για την συντηρητική λειτουργία του φράγματος με αποτέλεσμα προς χρήση να αξιοποιούνται τα υπόλοιπα 3.750.000. 

«Το ξέραμε και είχαμε προετοιμαστεί» αναφέρει ο κ. Μαμαγκάκης και συμπληρώνει ότι η υπόλοιπη ποσότητα νερού στο Φράγμα Αποσελέμη θα διανεμηθεί με προσοχή στις ΔΕΥΑ Ηρακλείου, Χερσονήσου και Αγίου Νικολάου, ώστε να φτάσει για μέχρι το τέλος τους έτους.

φραγμα αποσελεμη

(Το Φράγμα Αποσελέμη γεμάτο με νερό, στις παλιές καλές εποχές του)

«Το μοναδικό φράγμα που μας έχει βγάλει ασπροπρόσωπους είναι το Φράγμα Ποταμών το οποίο σήμερα έχει πληρότητα 93% και από το οποίο υδρεύεται το 1/3 του Ρεθύμνου μέσω ταχυδιυλιστηρίων που έχει εγκαταστήσει η ΔΕΥΑΡ στον Πλατανιά» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Διευθυντής Υδραυλικών Έργων του ΟΑΚ.

ΦΡΑΓΜΑ ΠΟΤΑΜΩΝ

(Το Φράγμα Ποταμών)

Ο κ. Μαμαγκάκης τόνισε ότι τα δύσκολα είναι μπροστά μας και πως αν και φέτος έχουμε μία δύσκολη χρονιά από άποψη βροχοπτώσεων όπως ήταν οι δύο τελευταίες, τότε τα πράγματα θα δυσκολέψουν πολύ.

Πηγή: ekriti

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ