Βρειτε μας στα Social Media

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Στη φυλακή άστεγος κι αναλφάβητος επιχειρηματίας με… 49 εταιρείες!

Δημοσιεύτηκε

στις

άστεγος
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αναλφάβητος, άστεγος … αλλά επιχειρηματίας ο 48χρονος, που προφυλακίστηκε για τις απάτες μέσω υπολογιστή, πλαστογραφίες και άλλα αδικήματα, με σκοπό το μεγάλο παράνομο περιουσιακό όφελος, το οποίο συνολικά υπερβαίνει τις 120.000 ευρώ.

Ο 48χρονος που σήμερα απολογήθηκε ενώπιον της Ανακρίτριας και κρίθηκε προφυλακιστέος, φέρεται να είπε πως δεν είχε τελειώσει ούτε το Δημοτικό, ενώ ζώντας σε συνθήκες απόλυτης ένδειας – ήταν και άστεγος, φέρεται να είπε, για δύο μήνες στην Ομόνοια – μπήκε στον πειρασμό και δέχτηκε να συνεργαστεί με τον λογιστή, που σύμφωνα με όσα φέρεται να είπε ο 48χρονος, εμφανίστηκε και του πρότεινε να είναι το πρόσωπο που θα φαίνεται “μπροστά”, με όφελος 150 ευρώ μηνιαίως.

Ο άστεγος 48χρονος λοιπόν, εμφανίζεται να ίδρυσε μέσα σε ένα μήνα, 41 εταιρείες και να ήταν διαχειριστής σε συνολικά 49 εταιρείες, κατά 100%. Εκ των εταιρειών αυτών, 7 έχουν ιδρυθεί το 2019, μία το 2021 και 41 επιχειρήσεις εντός του Σεπτεμβρίου του 2020.

Οι επιχειρήσεις αυτές φέρεται να έχουν πλήθος ετερόκλητων δραστηριοτήτων (π.χ. κατασκευαστικές, ηλεκτρολογικές, είδη τροφίμων, είδη ρούχων, φοροτεχνικές, φύλαξης, τουριστικών ειδών, ταχυμεταφορών, καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, καφέ-μπαρ, συμβουλευτικών, ανταλλακτικών οχημάτων, καθαρισμού…)

Κατά την αστυνομία, δε, όλα αυτά συνάδουν με την τακτική εγκληματικών οργανώσεων για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Πάντως η υπόθεση φαίνεται πως έχει κι άλλα “κεφάλαια”, καθώς μετά τους “5” που απολογήθηκαν τη Δευτέρα, οι Αρχές προχώρησαν σε μια ακόμη σύλληψη – από το Ηράκλειο – που θα οδηγηθεί ενώπιον του Ανακριτή, την Τρίτη.

Πηγή: cretalive

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ