Βρειτε μας στα Social Media
Διαφήμιση vikos

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Κρήτη: Τι λένε οι σεισμολόγοι για τους σεισμούς στο Αρκαλοχώρι

Δημοσιεύτηκε

στις

σεισμος γερασιμος παπαδοπουλος
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την εκτίμηση ότι οι δύο σεισμικές δονήσεις που σημειώθηκαν το πρωί της Δευτέρας και οι οποίες έγιναν αισθητές, προέρχονται από το ρήγμα του Αρκαλοχωρίου, έκανε μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Μιλώντας στην εκπομπή του Μανόλη Αργυράκη, εμφανίστηκε καθησυχαστικός λέγοντας πώς δεν διαβλέπει κάποιον κίνδυνο μπροστά και ότι βρισκόμαστε μέσα σε απόλυτο φυσιολογικό πλαίσιο σεισμικής δραστηριότητας.

Σε ένα ενεργό ρήγμα με ισχυρό σεισμό όπως αυτός στις 27/09/2021 κατά καιρούς γίνονται μικροί σεισμοί, είπε ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος. Μάλιστα ο Σεισμολόγος έκανε και σχετική ανάρτηση για τους σεισμούς σημειώνοντας τα εξής:

Μιλώντας για σπίτια που έχουν χαρακτηριστεί “κίτρινα” και στα οποία ορισμένοι σεισμόπληκτοι εξακολουθούν και μένουν, ο καθηγητής δήλωσε ότι αυτό γίνεται με δική τους ευθύνη καθώς για να χαρακτηριστεί “κίτρινο” ένα σπίτι σημαίνει ότι για να μείνουμε μέσα σε αυτό, πρέπει πρώτα να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις. “Εκείνοι που μένουν μέσα σε κίτρινα σπίτια το κάνουν με δική τους καθαρά ευθύνη” κατέληξε ο καθηγητής.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ