Βρειτε μας στα Social Media

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Ηράκλειο: 38χρονος πατέρας «αρίστευσε» στις Πανελλαδικές – «Ποτέ δεν είναι αργά»

Δημοσιεύτηκε

στις

ηρακλειωτης πανελλαδικες
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Μανώλης Βρέζας, φοίτησε στο Νυχτερινό ΕΠΑΛ (18.450 μόρια) και κατάφερε μέσω των Πανελλαδικών να εισαχθεί στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών στο ΕΛΜΠΕΠΑ, Ηρακλείου.

«Ποτέ δεν είναι αργά να κάνεις τα όνειρά σου πραγματικότητα». Αυτό ήταν το μότο του 38χρονου Μανώλη Βρέζα, πατέρα δυο ανήλικων παιδιών που αρίστευσε και κατάφερε να εισαχθεί στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών στο ΕΛΜΠΕΠΑ Ηρακλείου.

Αποφάσισε να φοιτήσει στο νυχτερινό ΕΠΑΛ, με πολλούς κόπους και θυσίες, προκειμένου να πετύχει τον στόχο του, με απώτερο σκοπό να προσφέρει ένα καλύτερο μέλλον στην οικογένειά του.

«Είχα παρακολουθήσει το τμήμα Ηλεκτρολογίας και το Τμήμα Ηλεκτρονικών. Διακαής πόθος μου ήταν να λάβω την άδεια των Συστημάτων Ασφαλείας, κάτι που απαιτείται να έχεις όταν εργάζεσαι σε επιχειρήσεις με συστήματα ασφαλείας. Ένα εφόδιο το οποίο συμβάλλει σε ένα καλύτερο επαγγελματικό μέλλον. Αποτελούσε μεγάλο απωθημένο μου, οπότε και με την παρότρυνση και των καθηγητών μου έλαβα την απόφαση να επιστρέψω στα σχολικά θρανία. Γενικότερα όμως μου αρέσει να διαβάζω και να διευρύνω συνεχώς τις γνώσεις μου».

Ως πατέρας δυο ανήλικων κοριτσιών, το δύσκολο κομμάτι, όπως μας είπε ήταν το ότι αναγκάστηκε όλο αυτό το διάστημα να θυσιάσει τον πολύτιμο χρόνο που περνούσε με τα παιδιά του προκειμένου να τους προσφέρει ένα καλύτερο αύριο. Ειδικά εκείνες οι απογευματινές ώρες που εκείνος έπρεπε να αποχωριστεί για κάποιες ώρες την οικογένεια του για να παρακολουθήσει τα μαθήματά του και τα παιδιά του λέγανε: «μπαμπά μην φύγεις», οι στιγμές αυτές  ήταν ένα μεγάλο βάρος στην καρδιά. Όμως, όπως είπε «αναγκάζεσαι να θυσιάσεις πάρα πολλά πράγματα όπως στη δική μου περίπτωση την οικογένεια. Πραγματικά δεν μπορώ να πιστέψω ακόμα πως βρήκα την δύναμη να το κάνω όλο αυτό, αλλά το αποτέλεσμα μας δικαίωσε  όλους. Και εμένα και την οικογένειά μου».

Μιλώντας για το  όπως προαναφέραμε πήρε την απόφαση να επιστρέψει στις σχολικές αίθουσες διανύοντας την τρίτη δεκαετία της ζωής του, σημείωσε πως «σε αυτή την ηλικία βλέπεις πολύ διαφορετικά τα πράγματα, καθώς έχεις μεγαλύτερες απαιτήσεις από τον εαυτό σου» υπογραμμίζοντας ωστόσο πως «όσο πιο συνειδητοποιημένα κάνεις κάτι, τόσο πιο δύσκολο είναι το ψυχολογικό φορτίο κυρίως». Βέβαια όπως προσθέτει τα δύσκολα τώρα ξεκινούν καθώς δεν έχει μόνο σημασία το να μπεις στο Πανεπιστήμιο αλλά να καταφέρεις με επιτυχία να ολοκληρώσεις τις σπουδές σου σε αυτό. Ο ίδιος πάντως όπως τονίζει έχει αυτοπεποίθηση όπως και την εσωτερική δύναμη να το προσπαθήσει και αυτό.

Πηγή: neakriti

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ