Βρειτε μας στα Social Media

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Πλοίο χτύπησε τα ρυμουλκά και… εγκατέλειψε το λιμάνι του Ηρακλείου!

Δημοσιεύτηκε

στις

ρυμουλκό
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Θαλάσσιο ατύχημα με… εγκατάλειψη καταγράφηκε το πρωί της Κυριακής στα νερά του λιμανιού του Ηρακλείου.

Ειδικότερα τις πρωινές ώρες της Κυριακής, ενημερώθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου από τον κυβερνήτη του ρυμουλκού «ΜΕΝΤΟΡΑΣ» ότι το φορτηγό πλοίο «ΜΙΧΑΛΗΣ» κατά την διαδικασία απόπλου του από το λιμάνι και ενώ πραγματοποιούσε ελιγμούς απόδεσης από τον προβλήτα, ήρθε σε επαφή με τα ρυμουλκά «ΜΕΝΤΟΡΑΣ» και «ΑΧΙΛΛΕΑΣ» και απομακρύνθηκε συνεχίζοντας τον πλου προς το λιμάνι προορισμού του, χωρίς να ενημερώσει τη Λιμενική Αρχή.

Αμέσως ενημερώθηκε ο πλοίαρχος του φορτηγού να επιστρέψει στο λιμάνι και με τον κατάπλου του διενεργήθηκε έλεγχος σε αυτό, αλλά και στα  δύο ρυμουλκά από στελέχη του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων λιμένα Ηρακλείου.

Από την επαφή προκλήθηκαν εκδορές χρώματος εξωτερικά στην αριστερή πρωραία πλευρά του φορτηγού και αποχρωματισμός στα σημεία επαφής με το Ρ/Κ «ΜΕΝΤΟΡΑΣ», ενώ δεν διαπιστώθηκε ζημιά στο  «ΑΧΙΛΛΕΑΣ». Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων, ενώ προσκομίσθηκαν σχετικά βεβαιωτικά αξιοπλοΐας από τους παρακολουθούντες νηογνώμονες.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ