Βρειτε μας στα Social Media

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Χαρίτος Μανιουδάκης: Ο 17χρονος Κρητικός που πέρασε τις γιορτές του στο μαντρί

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Χάριτος Μανιουδάκης 17 ετών, από το χωριό Ζαρό στο Ηράκλειο της Κρήτης, μαθητής Β’ Λυκείου αντί να περάσει τις γιορτές με φίλους του προτίμησε να μείνει στο μαντρί μαζί με τα πρόβατα του.

Ο νεαρός κτηνοτρόφος μας μιλάει για την καθημερινότητα του με τα πρόβατα για το άρμεγμα και την βοσκή, ενώ αποκάλυψε ότι του αρέσει να ανεβάζει βίντεο μαζί τους στο Tik τα οποία γίνονται viral.

«Είμαι στη Β΄ λυκείου και ασχολούμαι και με την κτηνοτροφία, τον ελεύθερο μου χρόνο τον περνάω στα πρόβατα. Βρίσκομαι στο Ζάρο ένα χωριό του Ηρακλείου Κρήτης στην περιοχή Κούρτες. Παλαιοτέρα αρμέγαμε σε μαντρί τα πρόβατα πριν εξελιχθεί η κτηνοτροφία», είπε αρχικά.

Και συνέχισε αναφορικά με τη ζωή του και τα όνειρά του: «Αν δεν περάσω σε κάποια σχολή θα συνεχίσω την κτηνοτροφία επαγγελματικά. Η επιχείρηση κτηνοτροφίας είναι από τον παππού μου και συνεχίζει στις επόμενες γενιές. Οι φίλοι με θαυμάζουν και το θεωρούν καλό το γεγονός ότι έχω έτοιμη επιχείρηση και θέλω να την αναπτύξω επειδή είμαι από πολύ μικρός σε αυτή τη δουλειά. Τα πρόβατα έχουν μάθει να ακούνε και να ακολουθούν ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα».

Για την κτηνοτροφία συμπλήρωσε ο 17χρονος: «Η κτηνοτροφία είναι ένα πολύ δύσκολο επάγγελμα, η τιμή του γάλακτος έχει μειωθεί και οι τροφές έχουν αυξηθεί».

Και αναφορικά με την «επιτυχία» του στα social media;

«Τα βίντεο μου στο Tik Tok είναι κωμικά, θέλω με αυτόν τον τρόπο να προωθήσω τα πρόβατα μου. Υπάρχουν πολλές ράτσες προβάτων και ο κόσμος δεν το ξέρει, εμείς αναπτύσσουμε τα κοκκινόματα. Το συγκεκριμένο πρόβατο που κρατάω είναι κοκκινομούρικο», υπογράμμισε κλείνοντας ο Χαρίτος Μανιουδάκης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ