Βρειτε μας στα Social Media
Διαφήμιση vikos

XANIA

Μπάλος: Τουρίστες μπαίνουν στο νερό μέχρι τον λαιμό για να φτάσουν στο πλοίο

Δημοσιεύτηκε

στις

μπάλος τουρίστες
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ντροπιαστικές εικόνες έρχονται από την Κρήτη και μία από τις δημοφιλέστερες παραλίες της, τον Μπάλο, καθώς οι επισκέπτες έρχονται αντιμέτωποι με κωμικοτραγικές καταστάσεις στη λιμνοθάλασσα και φεύγουν με τις χειρότερες εντυπώσεις από την περιοχή.

Το zarpanews φιλοξενεί δηλώσεις τουρίστριας από την Αμερική η οποία μιλά για «απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στην αποβίβαση και επιβίβαση στο μεγάλο καράβι των 800- 900 επιβατών στο Μπάλο. Πρέπει οι άνθρωποι να περπατήσουν στο νερό μέχρι το λαιμό για να φτάσουν στην άκρη της θάλασσας. Τα μεγάλα σε ηλικία άτομα είναι αδύνατον να περπατήσουν», αναφέρει. «Οι περισσότεροι έμειναν στο πλοίο από φόβο. Μόνο καμιά 40αρια άτομα κατέβηκαν και όλοι γύρισαν πίσω θυμωμένοι και απογοητευμένοι», επισημαίνει η τουρίστρια.

Συγκεκριμένα, απουσία πλωτής εξέδρας και σίγουρα λόγω των ρηχών νερών που καθιστούν απαγορευτικές τις βουτιές κάποια ημερόπλοια κατέβασαν στη θάλασσα παραδοσιακές τεχνικές του βουνού, αποβιβάζοντας τον κόσμο με σχοινί, λέει το zarpanews.

Την ίδια ώρα, σε πρόσφατη υπουργική απόφαση που εκδόθηκε τον περασμένο Ιούνιο, ορίζεται ότι  «μέχρι την έκδοση του Σχέδιου Διαχείρισης καθώς και τη ρύθμιση θεμάτων καθολικής προσβασιμότητας, η προσέγγιση των επισκεπτών από τα πλωτά μέσα στην παραλία θα πραγματοποιείται με χρήση πλωτής εξέδρας» η οποία προφανώς δεν έχει ακόμα τοποθετηθεί.

Λίγες μέρες πριν, παρουσιάστηκαν δώδεκα μέτρα για την προστασία του Μπάλου από τον υπερτουρισμό, με 2.330 άτομα ανώτατο όριο επισκεπτών σε δύο βάρδιες, επιβολή εισιτηρίου και προκράτηση. Την πρόταση έκανε σχετική μελέτη για την περιοχή που ανατέθηκε στο Πολυτεχνείο Κρήτης μέσα από το πρόγραμμα του έργου «Ανάπτυξη Διασυνοριακού Δικτύου Προώθησης Αειφόρου Παράκτιου Τουρισμού», το οποίο εξασφαλίστηκε με τη χρηματοδότηση από το πρόγραμμα συνεργασίας «Interreg V-A Ελλάδα-Κύπρος 2014-2020». Τα μέτρα περιλαμβάνουν ακόμα ενίσχυση του καθαρισμού, αναδιαμόρφωση και μεταφορά του χώρου στάθμευσης, ανώτατο όριο επιτρεπόμενων δρομολογίων καραβιού/ημέρα, παρατηρητήριο για διαρκή ποιοτικό έλεγχο της περιοχής, ενημερωτικές πινακίδες κλπ..

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ