Βρειτε μας στα Social Media

XANIA

Κρήτη: Απίστευτο ατύχημα σε ψυχιατρική δομή – Έπεσαν σοβάδες στο κεφάλι νοσηλευτή

Δημοσιεύτηκε

στις

νοσηλευτης σε ψυχιατρική δομη στον καλαθα χανιων τραυαμτιστηκε απο σοβαδες
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ψυχιατρικές δομές υγείας, τόσο σε επίπεδο εγκαταστάσεων, όσο και σε επίπεδο επάρκειας προσωπικού, αναδύθηκαν εντονότερα μετά από αυτό το απίστευτο περιστατικό.

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη την Τετάρτη (19/06) στις 6 μ.μ. όταν έπεσαν σοβάδες από το ταβάνι σε δωμάτιο φιλοξενούμενου ασθενούς στον ξενώνα αποασυλοποίησης στον Καλαθά Ακρωτηρίου, τραυματίζοντας στο κεφάλι έναν νοσηλευτή.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ψυχιατρικές δομές, τόσο σε επίπεδο εγκαταστάσεων, όσο και σε επίπεδο επάρκειας προσωπικού, αναδύθηκαν εντονότερα μετά από αυτό το απίστευτο περιστατικό, με τον πρόεδρο των εργαζομένων στον ψυχιατρικό τομέα, Αντώνη Καζούλη, να μιλάει για τον τραυματισμό του μετά την πτώση του μεγάλου κομμαιτιού σοβά στο δωμάτιο φιλοξενούμενου ασθενούς, ο οποίος είναι κατάκοιτος.

νοσηλευτής

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων, ο κ. Καζούλης είπε πως «ήμουν στο δωμάτιο και φρόντιζα τον κατάκοιτο ασθενή, όταν έπεσε στο κεφάλι μου οποίου ένα μεγάλο κομμάτι σοβά, με αποτέλεσμα να τραυματιστώ». Για να προσθέσει: «Ήταν ευτύχημα που ήμουν στο δωμάτιο και πρόλαβα να βάλω το σώμα πάνω στον κατάκοιτο ασθενή για να τον προστατέψω».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο κτίριο είχε «ανακαινιστεί» πριν από λίγες ημέρες. Τελικά όμως η ανακαίνιση ήταν ένα απλό βάψιμο.

νοσηλευτής

Σύμφωνα με τον κ. Καζούλη, οι ψυχιατρικοί τομείς είναι υποστελεχωμένοι και η περίφημη αποασυλοποίηση δεν υπάρχει, αφού η μετεγκατάσταση από το παλιό ψυχιατρείο, όπου οι ασθενείς είχαν τη δυνατότητα να κινούνται ελεύθερα στους δασώδεις εξωτερικούς χώρους, κατέληξε σε εγκλεισμό σε ακατάλληλες δομές, όπου οι άνθρωποι γερνούν κλεισμένοι σε περιορισμένους χώρους.

νοσηλευτής

«Δύο άτομα ανά βάρδια εξυπηρετούν 15 τρόφιμους. Σε σύνολο 84 τροφίμων, αντιστοιχούν 57 άτομα προσωπικό. Οι νοσηλευτές είμαστε 49. Έπρεπε κανονικά να είμαστε 147. Άλλοι συνάδελφοι οδεύουν για συνταξιοδότηση, άλλοι είναι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου. Αυτό σημαίνει ότι θα φύγει πολύ προσωπικό μέχρι το τέλος του χρόνου», είπε ακόμη ο κ. Καζούλης.

νοσηλευτής

Σε ανακοίνωσή του, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννακός υπογραμμίζει ότι «απαιτείται αυστηρός έλεγχος των κτιρίων που χρησιμοποιούν τα νοσοκομεία ιδιόκτητων και μισθωμένων για να διαπιστώσουμε εάν πληρούν τους όρους ασφάλειας». «Δεν μπορούμε να κυκλοφορούμε με κράνος εντός νοσοκομειακών κτιρίων», καταλήγει.

Πηγή: neakriti

Κρήτη: Αναστάτωση στην Αγία Γαλήνη – Χτύπησε την πεθερά του στη μέση του δρόμου!

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ