Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Οι αρνητές γονείς και στην Κρήτη προκαλούν αλλαγές στο νόμο

Δημοσιεύτηκε

στις

με αρνητικο εργαστηριακο τεστ οι δασκαλοι τη νεα χρονια
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται και στην Κρήτη. Πρόκειται για ελάχιστες αλλά υπαρκτές περιπτώσεις.

Γονείς που αντιδρούν στα μέτρα που λαμβάνονται στα σχολεία για την πανδημία επιλέγουν να κρατούν τα παιδιά τους στο σπίτι.

Στο νησί έχουμε περίπου 10 περιπτώσεις, σε επίπεδο Ηρακλείου δεν πρόκειται για περισσότερες από τέσσερις οικογένειες στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση ενώ υπάρχει μία περίπτωση σε σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της περιφέρειας. Ενδεικτικά αναφέρεται πως στην πρωτοβάθμια Λασιθίου, τρία παιδιά μένουν ακόμα και σήμερα εκτός εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Τα Υπουργεία Παιδείας και Υγείας ετοιμάζουν ένα νέο νομικό πλαίσιο για να αντιμετωπίσουν αυτό το φαινόμενο που παρατηρείται και λόγω της πανδημίας.

Έτσι, με νομοθετική ρύθμιση που θα εισαχθεί πιθανότατα εντός της βδομάδας, επαναφέρουν την ποινική κύρωση για τους συγκεκριμένους γονείς, η οποία καταργήθηκε στον νέο Ποινικό Κώδικα του 2019 ως πταίσμα.

«Η παρούσα κυβέρνηση έχει τη διάθεση να γίνει μία ad hoc ρύθμιση προκειμένου η απόφαση κάποιων αρνητών – γονέων να στερούν το δικαίωμα της εκπαίδευσης από τα παιδιά τους, να θεωρείται πλέον πλημμέλημα, ελαφρύ μεν, αλλά πλημμέλημα», ανέφερε η υφυπουργός Παιδείας, κ. Ζέττα Μακρή.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ