Βρειτε μας στα Social Media
 

ΚΡΉΤΗ

Οι αρνητές γονείς και στην Κρήτη προκαλούν αλλαγές στο νόμο

Δημοσιεύτηκε

στις

με αρνητικο εργαστηριακο τεστ οι δασκαλοι τη νεα χρονια
Διαφήμιση
Διαφήμιση
34 Shares

Είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται και στην Κρήτη. Πρόκειται για ελάχιστες αλλά υπαρκτές περιπτώσεις.

Γονείς που αντιδρούν στα μέτρα που λαμβάνονται στα σχολεία για την πανδημία επιλέγουν να κρατούν τα παιδιά τους στο σπίτι.

Στο νησί έχουμε περίπου 10 περιπτώσεις, σε επίπεδο Ηρακλείου δεν πρόκειται για περισσότερες από τέσσερις οικογένειες στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση ενώ υπάρχει μία περίπτωση σε σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της περιφέρειας. Ενδεικτικά αναφέρεται πως στην πρωτοβάθμια Λασιθίου, τρία παιδιά μένουν ακόμα και σήμερα εκτός εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Τα Υπουργεία Παιδείας και Υγείας ετοιμάζουν ένα νέο νομικό πλαίσιο για να αντιμετωπίσουν αυτό το φαινόμενο που παρατηρείται και λόγω της πανδημίας.

Έτσι, με νομοθετική ρύθμιση που θα εισαχθεί πιθανότατα εντός της βδομάδας, επαναφέρουν την ποινική κύρωση για τους συγκεκριμένους γονείς, η οποία καταργήθηκε στον νέο Ποινικό Κώδικα του 2019 ως πταίσμα.

«Η παρούσα κυβέρνηση έχει τη διάθεση να γίνει μία ad hoc ρύθμιση προκειμένου η απόφαση κάποιων αρνητών – γονέων να στερούν το δικαίωμα της εκπαίδευσης από τα παιδιά τους, να θεωρείται πλέον πλημμέλημα, ελαφρύ μεν, αλλά πλημμέλημα», ανέφερε η υφυπουργός Παιδείας, κ. Ζέττα Μακρή.

με αρνητικο εργαστηριακο τεστ οι δασκαλοι τη νεα χρονια
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap