Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Απόστολος Βουλγαράκης: Ο καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης που έσπασε το φράγμα των 10.000 αναφορών

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

O Απόστολος Βουλγαράκης, Αν. Καθηγητής της Σχολής Χημικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης, ξεπέρασε το φράγμα των 10.000 αναφορών (10.840 στις 08/11/2022), σύμφωνα με την ιστοσελίδα Google Scholar.

Είναι μία επίδοση την οποία αυτή τη στιγμή κατέχουν 4 εν ενεργεία μέλη ΔΕΠ του Πολυτεχνείου Κρήτης, οι καθηγητές Κωνσταντίνος Ζοπουνίδης, Μίνως Γαροφαλάκης, Μιχάλης Δούμπος και Απόστολος Βουλγαράκης, ενώ επίσης το φράγμα 10.000+ αναφορών έχουν ξεπεράσει και οι ομότιμοι καθηγητές Μάρκος Παπαγεωργίου (20.000+) και Νικόλαος Καλογεράκης.

Ποιος είναι ο Απόστολος Βουλγαράκης

Ο Απόστολος Βουλγαράκης είναι Αναπλ. Καθηγητής στη Σχολή Χημικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος και κάτοχος της Έδρας AXA για τις Δασικές Πυρκαγιές και το Κλίμα.

Διευθύνει το Εργαστήριο Ατμοσφαιρικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής του Πολυτεχνείου Κρήτης, το οποίο ειδικεύεται στη χρήση μοντέλων υψηλής πολυπλοκότητας και δορυφορικών παρατηρήσεων για την κατανόηση και την πρόβλεψη του κλίματος της Γης, της σύστασης της ατμόσφαιρας, της ποιότητας του αέρα και του ρόλου των πυρκαγιών στο γήινο σύστημα.

Είναι ιδρυτής και ιδρυτικός διευθυντής του Κέντρου Leverhulme για την έρευνα πάνω στις Πυρκαγιές, το Περιβάλλον και την Κοινωνία με έδρα το Λονδίνο, με το Πολυτεχνείο Κρήτης να φέρει τον τίτλο του πρώτου επίσημα Διασυνδεδεμένου Οργανισμού του Κέντρου.

Έχει συμμετάσχει σε μία σειρά από σημαντικές παγκόσμιες ερευνητικές προσπάθειες για τη μελέτη και την πρόβλεψη του παροντικού και μελλοντικού κλίματος, καθώς και στη συγγραφή κεφαλαίων των εκθέσεων της Διακυβερνητικής Επιτροπής για τη Κλιματική Αλλαγή του ΟΗΕ.

Τι είναι το Google Scholar

Το Google Scholar είναι μία ελεύθερα προσβάσιμη μηχανή αναζήτησης Ιστού που αναπαράγει και μεταδίδει το πλήρες κείμενο της επιστημονικής βιβλιογραφίας σε μια σειρά από μορφές εκδόσεων και επιστημονικών κλάδων.

Ο δείκτης Google Scholar περιλαμβάνει τα πιο έγκριτα σε απευθείας σύνδεση επιστημονικά περιοδικά και βιβλία, πρακτικά συνεδρίων, διατριβές, προδημοσιεύσεις, περιλήψεις, τεχνικές εκθέσεις, και άλλες επιστημονικές βιβλιογραφικές έρευνες.

Πηγή: zarpanews

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ