Βρειτε μας στα Social Media
 

ΚΡΉΤΗ

Ανωγειανοί χορεύουν πυρρίχιο στο Σύνταγμα για να τιμήσουν τους νεκρούς Έλληνες αγωνιστές! | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Ανωγειανοί


Ανατρίχιασαν το κέντρο της πρωτεύουσας οι Ανωγειανοί του Πολιτιστικού Συλλόγου όταν χόρεψαν τον μοναδικό πυρρίχιο χορό τους κάνοντας τους περαστικούς να πάρουν μια ουσιαστική γεύση από την κρητική λεβεντιά τους.

Όπως τόνισαν τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου των Ανωγείων που φιλοξενήθηκαν στην εκπομπή «Ώρα Αιχμής» με τον Μάνο Δασκαλάκη αυτή ήταν μια από τις πιο δυνατές στιγμές τους κάνοντας τα φλας Ελλήνων, αλλά και ξένων, να πάρουν φωτιά.

Για τους Ανωγειανούς, ο πυρρίχιος χορός μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, ήταν μια σπουδαία κίνησης με έντονους συμβολισμούς, μάλιστα όπως αποκάλυψαν και για τους ίδιους όσο ήταν σε εξέλιξη η όλη διαδικασία, η συγκίνηση ήταν τεράστια.

Στη διάρκεια της εκπομπής «Ώρα Αιχμής», ένα ακόμα βίντεο αποτύπωσε τι σημαίνει για τα Ανώγεια της λεβεντιάς ο συγκεκριμένος χορός που ταξιδεύει την Κρήτη όπου υπάρχουν Έλληνες.

Στην πλατεία Συντάγματος οι Ανωγειανοί έπιασαν τα χέρια και χόρεψαν Πυρρίχιο Ανωγειανό Πηδηχτό για να τιμήσουν όλους τους νεκρούς Έλληνες αγωνιστές. Τον ίδιο χορό παρουσίασαν μπροστά και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο.

>

Πηγή: neakriti

Ανωγειανοί
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
etem
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap