Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

400 επιστήμονες παγκόσμιας εμβέλειας γλεντούν εκστασιασμένοι με Κρητικά! | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τι σχέση μπορεί να έχει η οδοντική τερηδόνα με την τουριστική προβολή της Κρήτης ανά τον κόσμο; Μπορεί να φαίνονται ασύνδετα αλλά δεν είναι…

Η τερηδόνα έγινε, κατά κάποιο τρόπο, …πρεσβευτής της Κρήτης σε 40 διαφορετικές χώρες αφού τις προηγούμενες ημέρες φιλοξενήθηκαν στο Ηράκλειο οι εργασίες του 71ου διεθνούς οδοντιατρικού συνεδρίου ORCA (Organization for Caries Research), ενός εκ των κορυφαίων οδοντιατρικών επιστημονικών συνεδρίων διεθνώς.

Για την Κρήτη η διεξαγωγή του συνεδρίου συνιστά αναμφίβολα ιδιαίτερη τιμή αφού αποτελεί παγκοσμίου φήμης γεγονός. Δεν είναι τυχαίο ότι στο νησί κατέφθασαν διακεκριμένοι Καθηγητές Πανεπιστημίου, ειδικοί στον τομέα της τερηδόνας, μαζί με τις ομάδες τους προκειμένου να συμμετάσχουν στις εργασίες, με περισσότερες από 160 παρουσιάσεις και ανακοινώσεις. Επιστήμονες κύρους που έχουν επιτύχει σπουδαία επιτεύγματα στον τομέα της πρόληψης και της θεραπείας της τερηδόνας και γενικότερα της στοματικής υγείας.

Το συνέδριο διεξήχθη από τις 3 έως τις 6 Ιουλίου στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο και τελούσε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης και της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας. Οι περίπου 400 συμμετέχοντες σύνεδροι φυσικά δεν περιορίστηκαν στην αίθουσα του Πολιτιστικού, στις ομιλίες και στις συζητήσεις στα πάνελ, αλλά «γεύτηκαν» Κρήτη και ενθουσιάστηκαν.

Είναι πραγματικά τρομερό συναίσθημα να βλέπεις αγκαλιασμένους να χορεύουν εκστασιασμένοι κρητικά διακεκριμένοι ερευνητές και ακαδημαϊκοί από Αργεντινή, Αυστραλία, Ιαπωνία, Βραζιλία, Καναδά, Χιλή, Κίνα, Κολομβία, Μεξικό, Ινδία, Περού, Κροατία, Δανία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Λετονία, Λίβανο, Λιθουανία, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία και πολλές άλλες ακόμα χώρες.

Την Κρήτη επέλεξε για τη διεξαγωγή του συνεδρίου ο διακεκριμένος Καθηγητής της Οδοντικής Χειρουργικής της Οδοντιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, co-president του ORCA, κ. Χρήστος Ραχιώτης, ο οποίος αγαπά το νησί και τους ανθρώπους του. Σε αυτό έβαλε το …χεράκι της ένας «δικός» μας άνθρωπος, η κ. Εβελίνα Αχιλλέως, διδάκτωρ Πανεπιστημίου Οδοντιατρικής Αθηνών, η οποία εργάζεται και ζει με την οικογένεια της στο Ηράκλειο.

Το συνέδριο γίνεται κάθε χρόνο, με σημαντική διεθνή συμμετοχή, και καλύπτει όλο το φάσμα για την έρευνα, την διάγνωση, την παθοβιολογία, την πρόληψη, την επιδημιολογία και την αντιμετώπιση της τερηδόνας και των άλλων παθήσεων των σκληρών οδοντικών ιστών.

Οδοντιατρικό Συνέδριο Κρήτη

Πηγή: cretalive

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ