Βρειτε μας στα Social Media

Κόσμος

Ποινή φυλάκισης 2 ετών για τον Φρέντι Μπελέρη

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εμμονή με τον Φρέντι Μπελέρη έχουν οι αλβανικές αρχές καθώς το Εφετείο αποφάσισε να του επιβάλλει ποινή φυλάκισης 2 ετών παρότι είναι εκλεγμένος ευρωβουλευτής.

Ο Φρέντι Μπελέρης καταδικάστηκε από το αλβανικό δικαστήριο και όπως όλα δείχνουν θα μείνει έως τον Οκτώβριο στη φυλακή. Αμέσως μετά την απόφαση ο γιος του, Πέτρος Μπελέρης έκανε λόγο για «απόφαση ντροπή με μια δίκη παρωδία».

Στην δίκη ήταν παρούσα και η πρέσβης της Ελλάδας στα Τίρανα, Κωνσταντίνα Καμίτση, η οποία δήλωσε ότι με την σημερινή απόφαση του εφετείου Τιράνων ουσιαστικά ολοκληρώνεται η δικαστική υπόθεση του εκλεγμένου Φρέντι Μπελέρη από την αλβανική δικαιοσύνη. «Δυστυχώς», τόνισε, «πολλές πτυχές της υπόθεσης αφήνουν πολλά ερωτηματικά για την αντικειμενικότητα της διαδικασίας όπως λόγου χάρη η παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας, η μη δυνατότητα να ορκιστεί».

Νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης είχε δηλώσει: «Περιμένουμε την έκβαση του δεύτερου βαθμού. Σταθερή θέση της κυβέρνησης ότι στο πρόσωπο του Φρέντι Μπελέρη συγκεντρώνονται όλα τα αιτήματα εκείνων που θέλουμε σεβασμό στο τεκμήριο αθωότητας και μια δίκαιη δίκη. Είναι πλέον εκπρόσωπος των Ελλήνων στο ευρωκοινοβούλιο. Είναι αυτονόητο ότι πρέπει να ορκιστεί ευρωβουλευτής», είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του κόμματος Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Αλβανίας, Βαγγέλης Ντούλες έκανε λόγο για «προειλημμένη απόφαση». «Δεν είχαμε καμία ψευδαίσθηση. Υπάρχει μία προσωπική βεντέτα του Αλβανού πρωθυπουργού, του κ. Ράμα με την Χειμάρρα και τον δήμαρχο Χειμάρρας και από προσωπική (σ.σ. βεντέτα) έχει μετατραπεί σε θεσμική», υπογράμμισε ο Βαγγέλης Ντούλες.

«Είναι μονόδρομος η προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αλλά πρέπει ταυτόχρονα να καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε ο Φρέντι Μπελέρης να μπορέσει να ανταποκριθεί από την πρώτη μέρα στα καθήκοντα του», κατέληξε ο Βαγγέλης Ντούλες.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ