Βρειτε μας στα Social Media

Κόσμος

Απίστευτη υπόθεση στην Ιταλία: Αντιεμβολιαστές γονείς δίχρονου αρνούνται μετάγγιση με αίμα εμβολιασμένων

Δημοσιεύτηκε

στις

νοσοκομείο
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Γονείς στην Ιταλία αρνούνται να εγχειριστεί το μόλις δυο ετών παιδί τους που πάσχει από καρδιοπάθεια, αν οι γιατροί δεν δώσουν εγγυήσεις ότι η όποια μετάγγιση θα γίνει με αίμα ανεμβολίαστων.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή της ΕΡΤ, Κρίστιαν Μαυρή, η απίστευτη ιστορία έρχεται από την πόλη Modena στη βόρεια Ιταλία.

Ένα παιδί 2 ετών που πάσχει από καρδιακή νόσο πρέπει να υποβληθεί σε επείγουσα εγχείρηση.

Οι γιατροί του νοσοκομείου Sant’Orsola της Bologna είναι έτοιμοι για την επέμβαση, όμως οι γονείς του παιδιού είναι αντιεμβολιαστές και δεν υπογράφουν ώστε να δοθεί το ελεύθερο για τη διαδικασία, εφόσον απαιτούν το αίμα που θα χρησιμοποιηθεί για τις μεταγγίσεις να έρχεται από «καθαρούς» αιμοδότες δωρητές οι οποίοι δεν θα έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid.

Θρησκευτικοί λόγοι πίσω από την απόφαση, αλλά και θεωρίες τροφοδοτούμενες από ψευδείς πληροφορίες που ποικίλουν στο διαδίκτυο. Ο φόβος της οικογένειας είναι ότι τα εμβόλια περιέχουν ίχνη νεκρών εμβρύων ή επικίνδυνες ουσίες, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Έτσι οι γονείς του μικρού παιδιού ξεκίνησαν έναν πόλεμο με το νοσοκομείο και μάλιστα προσπαθούν να αποδείξουν στον δικαστή πως υπάρχουν πολλά μη εμβολιασμένα άτομα που είναι πρόθυμα να ανταποκριθούν στην έκκλησή τους και να δώσουν αίμα no vax για τον γιο τους. Μέχρι στιγμής βρήκαν 40 εθελοντές, των οποίων όμως η συμβατότητα με την ομάδα αίματος με αυτή του παιδιού δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί.

Ενώ ο χρόνος πιέζει για τον μικρό ασθενή, η διαμάχη μεταξύ νοσοκομείου και οικογένειας παίρνει δικαστικές διαστάσεις. Η δικαιοσύνη τώρα καλείται να εκφραστεί επί του θέματος, ενώ ο Εισαγγελέας ανηλίκων εξετάζει και το ενδεχόμενο περιορισμού της γονικής εξουσίας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ