Βρειτε μας στα Social Media

Κόσμος

10χρονο κορίτσι πέθανε από AIDS γιατί οι γονείς του δεν επέτρεψαν την θεραπεία

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα δεκάχρονο κορίτσι από την Αγία Πετρούπολη πέθανε στις 27 Αυγούστου από AIDS, σύμφωνα με το Meduza.

Ο θετός πατέρας της είναι Ρώσος Ορθόδοξος ιερέας που δεν πιστεύει στην ύπαρξη του συγκεκριμένου ιού, με αποτέλεσμα να μην επιτρέψει στους γιατρούς να θεραπεύσουν την ασθένεια της νεαρής για θρησκευτικούς λόγους.

Ιατροθεραπευτές, ακτιβιστές και δικαστήρια προσπάθησαν να σώσουν τη ζωή της μικρής, η ταυτότητα της οποίας δεν αποκαλύφθηκε, αλλά απέτυχαν να πείσουν την οικογένειά της όσον αφορά την χορηγία αντιρετροϊκών φαρμάκων.

Εκτός από τη δεκάχρονη κόρη τους, η οικογένεια αρνούνταν να θεραπεύσει οποιαδήποτε αρρώστια και των άλλων παιδιών με φάρμακα, έχοντας αντιρρήσεις για τη μέθοδο αυτή λόγω των θρησκευτικών πεποιθήσεών τους. Ο ιερέας και η σύζυγός του πίστευαν ότι τα φάρμακα και οι σύγχρονες μέθοδοι θεραπείας προκαλούν “περισσότερο βλάβη παρά καλό”, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Rosbalt.

Η Ρωσική Ορθόδοξη εκκλησία δεν αρνείται την ύπαρξη του HIV/AIDS. Σύμφωνα με την πολιτική της εκκλησίας για το ρόλο, την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του ιού και τους ασθενείς, ο HIV είναι “μια από τις σοβαρότερες απειλές που αντιμετωπίζουν οι χώρες της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών. Η στάση της εκκλησίας απέναντι στο συγκεκριμένο θέμα, είναι ρεαλιστική. Απορρίπτουμε αυτούς που είναι εναντίον και της θεραπείας του HIV”, είπε ο αρχιερέας Maxim Pletnyev.

Πριν από ένα χρόνο, ο εισαγγελίας ανάγκασε τους γονείς να ξεκινήσουν τις θεραπείες και το κορίτσι νοσηλεύτηκε για κάποιο διάστημα, όμως ήταν πλέον πολύ αργά.

Οι θετοί γονείς θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν ποινική ευθύνη για τον θάνατό της.

 

Πηγή: huffingtonpost

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ