Βρειτε μας στα Social Media

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα Κασσελάκη – Τσίπρα σε νέο σκηνικό εμφυλίου στον ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσιεύτηκε

στις

συριζα
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αλλάζει πίστα και επίπεδο δυσκολίας η εμφύλια κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ. Το σκηνικό ρήξης των προηγούμενων ημερών, από τα ξημερώματα του Σαββάτου (29/06) πέρασε στην ανοιχτή σύγκρουση Κασσελάκη Τσίπρα. Οι συνέπειες από αυτή την εξέλιξη δείχνουν, για την ώρα, άγνωστες για την Κουμουνδούρου που βαδίζει, πάντως, εδώ και μέρες προς έναν ολοκληρωτικό «πόλεμο».

Μέσω (των αγαπημένων του) social media, επενδύοντας στο συναίσθημα και στο εντός ΣΥΡΙΖΑ θυμικό, με μια ανάρτηση-«ασανσέρ» – «ανέβηκε», «κατέβηκε» και «ανέβηκε» πάλι χωρίς, όμως, μια συγκεκριμένη φράση – ο Στέφανος Κασσελάκης επιτέθηκε, με τον τρόπο του, στον Αλέξη Τσίπρα. Εμμέσως απέδωσε, στον προκάτοχο του στο τιμόνι του ΣΥΡΙΖΑ, την κατηγορία για υπονόμευση της ηγεσίας του και κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα είτε να επιστρέψει και να αναλάβει την ηγεσία του κόμματος, είτε να τον στηρίξει «χωρίς παιχνίδια», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. «Έλα και ανάλαβε και θα είμαι συντεταγμένος στρατιώτης στην προσπάθειά σου, χωρίς να σε υπονομεύσω ούτε στιγμή. Αν όμως δεν το επιθυμείς, στήριξέ με να κάνω την προσπάθεια για το κόμμα μας, χωρίς παιχνίδια» ήταν η τελική διατύπωση που επέλεξε ο Κασσελάκης.

Και αυτό καθώς στην αρχική ανάρτηση, στην πρώτη βερσιόν απάντησης στον Αλέξη Τσίπρα που παρέμεινε «επάνω» μόλις για λίγα λεπτά, ο Κασσελάκης, στο ίδιο σημείο της δήλωσης του, είχε χρησιμοποιήσει την φράση «σταμάτα την υπονόμευση και στήριξέ με να κάνω την προσπάθειά μου». Κλείνοντας την ανάρτηση του ο Κασσελάκης απευθύνεται στον Τσίπρα με την φράση: «Αλέξη, πάμε;» – μια ελαφριά παραλλαγή του «Χάρη, πάμε;» που απηύθυνε ο Μανώλης Χριστοδουλάκης στον Χάρη Δούκα ενόψει της κούρσας διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ. Σκωπτική διάθεση; Ειρωνία; Πρόκληση απέναντι στον Τσίπρα; Οι απαντήσεις προσεχώς, όπως εκτιμούν πολλοί στο «στρατόπεδο» του ΣΥΡΙΖΑ.

«Χυδαιότητα»

Είχε προηγηθεί η ηχηρή απάντηση από το περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα απέναντι στις διαρροές της Κουμουνδούρου, η οποία με έμμεσο τρόπο έβαζε στο «κάδρο» τον Αλέξη Τσίπρα για μη συμβολή στην πρόσκληση Κασσελάκη για την οικονομική ενίσχυση των κομματικών Μέσων Ενημέρωσης έτσι ώστε να πληρωθούν οι μισθοί των εργαζόμενων σε αυτά. Από το περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα έκαναν λόγο για «χυδαιότητα», επισημαίνοντας πως ο πρώην πρωθυπουργός αυτονόητα θα συμβάλει μόλις επιστρέψει από την επίσκεψη που πραγματοποιεί στην Κωνσταντινούπολη.

«Η αγωνία των εργαζομένων στα ΜΜΕ του κόμματος δεν μπορεί να γίνεται φτηνό εμπόρευμα για εσωκομματική κατανάλωση», σημείωναν κύκλοι του Αλέξη Τσίπρα. «Οι διαρροές ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν ανταποκρίθηκε σε μια επιστολή που έλαβε μόλις 24 ώρες πριν και ενώ βρίσκεται στο εξωτερικό, φανερώνουν τη χυδαιότητα με την οποία οι υπεύθυνοι χειρίζονται ευαίσθητα ζητήματα», τόνιζαν χαρακτηριστικά από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού. «Ο Αλέξης Τσίπρας θεωρεί αυτονόητο ότι μόλις επιστρέψει, θα συμβάλει στην οικονομική ενίσχυση της Αυγής. Δεν πρόκειται όμως να συμβάλει σε παιχνίδια με τις ζωές τους», κατέληγαν οι ίδιοι κύκλοι.

Η ανάρτηση Κασσελάκη

Χωρίς αναφορές στο «μανιφέστο» για τον «δικό του ΣΥΡΙΖΑ» και τα όσα υπαινικτικά περί «μαύρου χρήματος» είχε αφήσει ο Κασσελάκης, στην ανάρτηση του τα ξημερώματα του Σαββάτου σημείωνε:

«Συμμερίζομαι τις πληγές του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ. Έχω τις ίδιες ακριβώς. Από την ημέρα που ανέλαβα μέχρι σήμερα, αφέθηκα να δώσω τη μάχη χωρίς να δέχομαι καθημερινά εσωκομματικά βέλη μόνο για δύο μήνες (και αυτούς με εξαιρέσεις). Μαζί με τα νέα παιδιά του ευρωψηφοδελτίου μας. Μαζί με τα στελέχη και τους βουλευτές που έδωσαν την ψυχή τους. Και ο ΣΥΡΙΖΑ ανέβηκε από το 9% στο 15%. Και ο ΣΥΡΙΖΑ παρέμεινε στη θέση που λίγο πριν έμοιαζε ανέφικτη: Αξιωματική Αντιπολίτευση.

Δύο διασπάσεις, προσπάθεια απονομιμοποίησης στο Συνέδριο, τώρα ξανά τα ίδια με υπογραφές για να συγκληθούν όργανα, οι συνεδριάσεις των οποίων είχαν ήδη ανακοινωθεί. Φαγωμάρα, θόρυβος, εσωστρέφεια, που είναι απωθητική και στους ψηφοφόρους μας και στην κοινωνία. Τα στελέχη του κόμματος με θητεία χρόνων γνωρίζουν πολύ καλά τι οικονομικά παρέλαβα. Πώς το καθημερινό φύλλο της Αυγής θα έκλεινε το 2022 με τη διπλάσια χρηματοδότηση, αλλά μπορεί να μείνει τώρα ανοιχτό με τη μισή; Ποιος εργαλειοποιεί την αγωνία εργαζόμενων ανθρώπων αποκρύπτοντας τη δραματική πραγματική εικόνα; Συνέβαλα δίνοντας το ανώτατο ποσό που μου επιτρέπει ο νόμος (20.000 ευρώ). Συγκεντρώθηκαν από εισφορές φίλων και στελεχών άλλες 7.000 ευρώ. Κι όμως, αντί να πάνε στα χέρια εργαζομένων της Αυγής, πήγαν σήμερα στο Κράτος προκειμένου να μη χάσουμε τη ρύθμιση των χρεών που έχουμε για την Αυγή και το Κόκκινο. Αυτό και μόνο δείχνει την κρισιμότητα της κατάστασης.

Δεν ήρθα στην πατρίδα μου για να αναλώνομαι σε καθημερινούς εσωκομματικούς εμφυλίους. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας και χρειάζεται έναν ηγέτη που θα μπορέσει απερίσπαστος να ασκήσει το λειτούργημά του και να βοηθήσει την πατρίδα να βγει από το νεοφιλελεύθερο τέλμα και τη δεξιά παρακμή. Αλέξη, γνωρίζεις τον σεβασμό που είχα για σένα από την πρώτη στιγμή που γνωριστήκαμε. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έγινε για να ρευστοποιηθεί σε ένα κεντρώο σχήμα με συμφωνίες κορυφής έξω από την κοινωνία. Ο ΣΥΡΙΖΑ δικαιούται την ευκαιρία να διεκδικήσει να κυβερνήσει και επιτέλους να δικαιώσει τις προσδοκίες των προοδευτικών πολιτών.

Και γι’ αυτό λέω ξεκάθαρα και με αίσθημα ιστορικής ευθύνης: Έλα και ανάλαβε και θα είμαι συντεταγμένος στρατιώτης στην προσπάθειά σου, χωρίς να σε υπονομεύσω ούτε στιγμή.

Αν όμως δεν το επιθυμείς, στήριξέ με να κάνω την προσπάθεια για το κόμμα μας, χωρίς παιχνίδια.

– Με εξυγίανση που είναι επιβεβλημένη τώρα, γιατί το καράβι πέφτει οικονομικά στα βράχια.
– Με καταστατικό συνέδριο.
– Με άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία χωρίς επετηρίδες και μέλη δύο ταχυτήτων.
– Με ανανέωση στελεχών αντίστοιχη αυτής του ευρωψηφοδελτίου.
– Με δύναμη, εξουσία και εμπιστοσύνη στη βάση του κόμματος.
– Με έναν ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος δε θα συρθεί πίσω από άλλους, αλλά θα ηγηθεί της προσπάθειας για μία μεγάλη Κεντροαριστερά ξεκινώντας από το κοινωνικό πεδίο.

Δεν είμαι κολλημένος με την καρέκλα – άλλωστε δεν πρόλαβα και να καθήσω. Έτρεχα από τη μία άκρη της Ελλάδας στην άλλη δίνοντας τον αγώνα. Προτιμώ να είμαι στρατιώτης στη μάχη για μια καλύτερη Ελλάδα παρά στρατηγός σε κομματικό εμφύλιο. Αλέξη, πάμε;».

Τύμπανα πολέμου

Με τα τύμπανα ενός ολοκληρωτικού «πολέμου» να χτυπάνε εδώ και μέρες ο ΣΥΡΙΖΑ πηγαίνει, όπως έχει προγραμματιστεί, για δυο συνεδριάσεις κομματικών οργάνων. Πρώτα της Πολιτικής Γραμματείας την ερχόμενη Πέμπτη και, κυρίως, της Κεντρικής Επιτροπής την Κυριακή 7 Ιουλίου. Η σύγκρουση Κασσελάκη-Τσίπρα, η επιστολή-«βόμβα» των «87», βουλευτών και στελεχών πρώτης γραμμής απέναντι στο «μανιφέστο» του Στέφανου Κασσελάκη, όπως αυτό διατυπώθηκε από την άλλη άκρη του Ατλαντικού, για τον «δικό του ΣΥΡΙΖΑ» και όσα έχει υποστηρίξει για την «Αυγή», τις απολύσεις, το «μαύρο χρήμα», το εκλογικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών διαμορφώνει το «εκρηκτικό» κλίμα των συνεδριάσεων.

Κάνοντας λόγο για «διαιρετικές τακτικές, απολύσεις και στοχοποιήσεις στελεχών, επειδή διατυπώνουν την άποψη τους», για τα «μαύρα» και τις «βολές» προς τη φρουρά Τσίπρα οι «87» έβαλαν στο στόχαστρο τους τον Κασσελάκη, αφήνοντας αιχμές και «καρφιά» για την χαμηλή εκλογική επίδοση του ΣΥΡΙΖΑ στην ευρωκάλπη, την κεντροαριστερά, το κλείσιμο της ημερήσιας «Αυγής» αλλά και τη συλλογική λειτουργία στο κόμμα.

Στον νέο εμφύλιο της Κουμουνδούρου «θέσεις μάχης» στα χαρακώματα πήραν, από νωρίς, απέναντι στους «87» και την επιστολή τους, οι υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη μέσα από το διαδίκτυο με τους «κασσελίστας» να οργανώνουν μέσω μιας πλατφόρμας συλλογής υπογραφών την στήριξη τους προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ