Βρειτε μας στα Social Media

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες για τους εκβιαστές Επόπτες Υγείας – Δύο μέλη του ΠΑΣΟΚ στο κύκλωμα

Δημοσιεύτηκε

στις

κύκλωμα εκβιαστών
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο φως έρχονται οι σημειώσεις του κυκλώματος που εκβίαζαν καταστηματάρχες στην Αθήνα και εξάρθρωσε η ΕΛΑΣ.

Τα μέλη του κυκλώματος συστηματικά εκβίαζαν καταστηματάρχες από τους οποίους αποσπούσαν χρήματα για ελέγχους από διάφορες υπηρεσίες. Μεταξύ των μελών συμπεριλαμβάνονται δημοτικοί αστυνομικοί, υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού, αλλά και υπάλληλοι του δήμου της Αθήνας.

Οι σημειώσεις των μελών του κυκλώματος είναι ενδεικτικές για τον τρόπο που λειτουργούσαν. Τα σημειώματα γραπτά και ηλεκτρονικά αναφέρουν τα ποσά από τους εκβιασμούς που έχουν πάρει και πόσα χρήματα πρέπει ακόμα να δώσουν οι καταστηματάρχες.

Στις σημειώσεις που έχει στα χέρια της η ΕΛΑΣ φανερώνουν το πόσο οργανωμένο ήταν το κύκλωμα προκειμένου να αποσπά χρήματα μέσω των εκβιασμών.

      

Δύο μέλη του ΠΑΣΟΚ στο κύκλωμα

Μεταξύ των ατόμων που συμμετείχαν στο κύκλωμα ήταν και δύο μέλη του ΠΑΣΟΚ και με ανακοίνωση ανεστάλη η κομματική τους ιδιότητας.

«Λόγω της φερόμενης εμπλοκής τους σε ποινική υπόθεση, που είδε το φως της δημοσιότητας, η Επιτροπή Δεοντολογίας Καταστατικού και Πιστοποίησης ανέστειλε την κομματική ιδιότητα δύο μελών του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, τους οποίους και ενημέρωσε σχετικώς, μέχρι το πέρας της ποινικής διαδικασίας», αναφέρει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

Σαρωτικές Αλλαγές από Χαρδαλιά

Σαρωτικές είναι οι αλλαγές που ετοιμάζει ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς στις υπηρεσίες υγειονομικού ελέγχου της Περιφέρειας, μετά και τη σύλληψη συνολικά 12 υπαλλήλων, Εποπτών Δημόσιας Υγείας, για ανάμιξή τους στο κύκλωμα εκβιαστών.

Μετά την πρόσφατη «σκούπα» στη Διεύθυνση Μεταφορών, ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς, αναμένεται τις αμέσως επόμενες ημέρες να σαρώσει και τις ελεγκτικές υπηρεσίες, αλλάζοντας – κυριολεκτικά – τα πάντα, με στόχο την απόλυτη διαφάνεια και την τροποποίηση των εσωτερικών διαδικασιών, έτσι ώστε να μην αφήνεται κανένα περιθώριο στην εκδήλωση παραβατικών συμπεριφορών μετά την αποκάλυψη του κυκλώματος εκβιαστών.

Κατά πληροφορίες, οι αστραπιαίες αλλαγές θα κινηθούν σε τρεις άξονες:

– Θεσπίζονται δικλείδες ασφαλείας στη λειτουργία των ελεγκτικών μηχανισμών, ώστε να προλαμβάνονται φαινόμενα διαφθοράς
– Ενισχύεται η υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου της Περιφέρειας, η οποία αναβαθμίζεται σε Διεύθυνση από Τμήμα που ήταν μέχρι σήμερα
– Αλλάζει ο τρόπος συγκρότησης των συνεργείων δευτεροβάθμιου υγειονομικού ελέγχου, καθώς οι εργαζόμενοι που τα συγκροτούν θα ορίζονται πλέον με κλήρωση, τα αποτελέσματα της οποίας θα τους ανακοινώνονται την τελευταία στιγμή.

Πηγή: newsit.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ