Βρειτε μας στα Social Media

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γλυφάδα: Βασικός στόχος του Αιγύπτιου η Μαρία Καρνέση – Τι συνέβη με τη Δέσποινα Καρνέση

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τα κομμάτια του παζλ του μακελειού που προκάλεσε ο 76χρονος Αιγύπτιος στη ναυτιλιακή εταιρεία στη Γλυφάδα προσπαθούν να ενώσουν οι ερευνητές του Ανθρωποκτονιών, προκειμένου να ρίξουν φως στους ακριβείς λόγους που όπλισαν το χέρι του δράστη και τον έφτασαν σε σημείο να αφαιρέσει τις ζωές τριών ανθρώπων -και, αμέσως μετά, να βάλει τέλος και στη δική του.

Προφανώς, η απόλυσή του λειτούργησε καταλυτικά, ωστόσο πρόκειται για έναν άνθρωπο που, όπως φαίνεται από τους λογαριασμούς του, διέθετε μεγάλη οικονομική επιφάνεια και σίγουρα είχε τη δυνατότητα να «επιβιώσει», ακόμα και αν δεν εργαζόταν ποτέ ξανά. Τι ήταν αυτό λοιπόν που τον έβγαλε εκτός εαυτού και τον μετέτρεψε σε στυγνό δολοφόνο; Αυτή είναι η απάντηση που αναζητά η ΕΛ.ΑΣ. μέσω της έρευνας, η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Κάθε μέρα που περνά έρχονται στο φως όλο και περισσότερα στοιχεία για τα όσα εκτυλίχθηκαν στην επιχείρηση τη στιγμή του μακελειού. Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, που μίλησαν στο protothema.gr, οι αστυνομικοί εκτιμούν πως ο βασικός στόχος του δράστη ήταν η Μαρία Καρνέση.

Μάλιστα, όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, μετά και τον θάνατο του άτυχου καπετάνιου, ο δράστης κατέβηκε στο υπόγειο χωρίς να ψάξει την αδερφή της, Δέσποινα, κίνηση που δείχνει σύμφωνα με εκτιμήσεις πως η εν λόγω γυναίκα δεν βρισκόταν στο «τεφτέρι» θανάτου του.

Αυτό που είναι δεδομένο, είναι πως ο πρώην υπάλληλος της εταιρείας ήταν αποφασισμένος να σκοτώσει. Κάτι που φαίνεται και από το γεγονός ότι είχε πριονίσει το κοντάκι της καραμπίνας, προκειμένου να τη μεταφέρει ευκολότερα.

Πρώτα σκότωσε τη Μαρία Καρνέση στον πρώτο όροφο της εταιρείας, μετά τον Αντώνη Βλασσάκη στον ημιώροφο και στο τέλος τον καπετάνιο επίσης στον ημιώροφο, χρησιμοποιώντας την καραμπίνα και ένα περίστροφο.

Αναφορικά με τα όπλα, αστυνομικές πηγές λένε ότι είναι πολύ παλιά, σχεδόν μη λειτουργικά, εκφράζοντας την απορία για το πώς λειτούργησαν. Οι ίδιες πηγές εξηγούσαν ότι είναι σαν τα κειμήλια που έχει η κάθε παλιά οικογένεια οπότε το σενάριο που εξετάζεται είναι ο Αιγύπτιος να βρήκε τα όπλα στο σπίτι της οικογένειας Καρνέση.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ο δράστης μέχρι την Πέμπτη έμενε στους Πεταλιούς. Εργαζόταν για πάνω από 36 χρόνια για την οικογένεια Καρνέση τόσο στην επιχείρηση στη Γλυφάδα, όσο και στην παραθεριστική κατοικία στο Τραγονήσι των Πεταλιών, όπου ήταν ο επιστάτης για λογαριασμό του Σπύρου Καρνέση. Στη συνέχεια και επί σειρά ετών φρόντιζε τη μητέρα των τριών αδελφών Καρνέση. Άνθρωπος εμπιστοσύνης, είχε τον έλεγχο των πάντων στο νησί, ενώ ήταν γνωστός ως Άρης, τόσο στο οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον της οικογένειας, όσο και στην επιχείρηση.
Την ίδια ώρα, η ναυτιλιακή εταιρεία European Product Carriers εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζεται πως ο δράστης ο οποίος και αυτοκτόνησε μετά την πράξη του είχε απολυθεί έναν χρόνο πριν και είχε αποζημιωθεί με ποσό άνω των 70.000 ευρώ.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση, «η πράξη αυτή, ολότελα ανήθικη και εγκληματική, δεν είναι μόνο αποτρόπαια αλλά και δεν υπάρχει οποιοσδήποτε τρόπος να δικαιολογηθεί από οιονδήποτε».

Αναφορικά με τη σχέση εργασίας που είχε με την εταιρεία η ναυτιλιακή αναφέρει πως «η σύμβαση εργασίας του δολοφόνου με την εταιρία μας είχε καταγγελθεί την 31.3.2023, δηλαδή σχεδόν πριν από ένα χρόνο και αυτός είχε λάβει ως αποζημίωση το ποσό των 74.862 ευρώ». Παράλληλα σημειώνεται πως «ουδέποτε η εταιρία ή η Μαρία Καρνέση είχαν παραχωρήσει στον δολοφόνο κάποιο σπίτι να διαμένει στη Γλυφάδα, πόλλω δε μάλλον όταν το σπίτι που αναφέρθηκε επί της οδού Τσιτσάνη αρ. 16 δεν ανήκει είτε στην αποθανούσα ή στην εταιρία για να είναι δυνατόν να του έχει πει η Μαρία Καρνέση να το εκκενώσει».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ναυτιλιακής:

«Με απερίγραπτη οδύνη χθες, 12 Φεβρουαρίου 2024, η εταιρία μας και όλα τα στελέχη μας βίωσε μια αδιανόητη τραγωδία, στην οποία ένας κοινός δολοφόνος, χωρίς κανένα απολύτως κίνητρο γνωστό σε εμάς, εκτέλεσε την Μαρία Καρνέση, τον Αντώνη Βλασσάκη, ιδιοκτήτες και αφεντικά της εταιρίας μας, καθώς και τον ηρωικό Καπετάνιο Ηλία Κουκουλάρη, πολύτιμο και πιστό
συνεργάτη μας για δεκαετίες, ενώ από καθαρή τύχη γλίτωσε της ζωή της η Δέσποινα Καρνέση Βλασσάκη, ιδιοκτήτρια της εταιρίας μας.

Η πράξη αυτή, ολότελα ανήθικη και εγκληματική, δεν είναι μόνο αποτρόπαια αλλά και δεν υπάρχει οποιοσδήποτε τρόπος να δικαιολογηθεί από οιονδήποτε.

Επειδή όμως, παρά τις τραγικές στιγμές, ακούγονται διάφορες ιστορίες, που δεν έχουν την παραμικρή σχέση με την πραγματικότητα, οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε τα ακόλουθα:

Η σύμβαση εργασίας του δολοφόνου με την εταιρία μας είχε καταγγελθεί την 31.3.2023, δηλαδή σχεδόν πριν από ένα χρόνο και αυτός είχε λάβει ως αποζημίωση το ποσό των 74.862 ευρώ.Έκτοτε ο άνθρωπος αυτός δεν απασχόλησε είτε την εταιρία μας είτε τους Αντώνη Βλασσάκη, Δέσποινα Καρνέση και Μαρία Καρνέση και εξ όσων γνωρίζουμε παρείχε τις υπηρεσίες του ως επιστάτης σε κτήμα άλλου μέλους της οικογενείας Καρνέση στους Πεταλιούς, με τους οποίους Πεταλιούς οι δολοφονηθέντες και η Δέσποινα Καρνέση δεν είχαν οιαδήποτε σχέση.

Ουδέποτε η εταιρία ή η Μαρία Καρνέση είχαν παραχωρήσει στον δολοφόνο κάποιο σπίτι να διαμένει στη Γλυφάδα, πόλλω δε μάλλον όταν το σπίτι που αναφέρθηκε επί της οδού Τσιτσάνη αρ. 16 δεν ανήκει είτε στην αποθανούσα ή στην εταιρία για να είναι δυνατόν να του έχει πει η Μαρία Καρνέση να το εκκενώσει. Εξάλλου όπως καλώς γνωρίζουμε ουδεμία οικονομική ανάγκη είχε ο δολοφόνος αφού διέθετε τραπεζικούς λογαριασμούς με ιδιαίτερα μεγάλα χρηματικά διαθέσιμα. Συνεπώς το πώς και γιατί αποφάσισε ο δολοφόνος να προβεί στην εγκληματική αυτή πράξη δεν μας είναι γνωστά και διερευνώνται.

Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους εργαζόμενους μας τόσο στην ξηρά όσο και στα υπό διαχείριση της εταιρίας μας πλοία ότι η εταιρία μας, υπό την καθοδήγηση της κας Δέσποινας Καρνέση, θα επιβιώσει και μετά από αυτή την εφιαλτική τραγωδία και θα συνεχίσει την λειτουργία της, επιτυγχάνοντας και στο μέλλον τα ίδια λαμπρά αποτελέσματα με το παρελθόν.

Παρακαλούμε όλους να σεβαστούν τη μνήμη του Καπετάν Ηλία Κουκουλάρη, καθώς και των Μαρίας Καρνέση και Αντώνη Βλασσάκη που τελικά -κυριολεκτικά και όχι μόνο μεταφορικά έδωσαν τη ζωή τους για την εταιρία μας και τον ναυτιλιακό μας όμιλο. Να σεβαστούν όλοι επίσης τον πόνο της Δέσποινας που μέσα σε μία στιγμή έχασε τα πάντα από έναν ψυχρό και αμετανόητο δολοφόνο. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του Καπτάν Ηλία, της Μαρίας και στην κυρία Δέσποινα και τους οικείους τους».

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ