Βρειτε μας στα Social Media

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αποκάλυψεις για τη λίστα με τους στόχους των τρομοκρατών

Δημοσιεύτηκε

στις

ΕΚΑΜ
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι παρακάτω χειρόγραφες σημειώσεις βρέθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2021 στην ατζέντα του 36χρονου έγκλειστου συντονιστή των βομβιστικών επιθέσεων και της αποστολής φακέλου-βόμβα στην πρόεδρο Εφετών Θεσσαλονίκης και αποτυπώνουν τον κωδικοποιημένο τρόπο της διαδρομής που ακολουθούσε ο σωφρονιστικός υπάλληλος από τις φυλακές Λάρισας προς την κατοικία του.

«… (σ.σ.: γράμματα από επώνυμο) = … (σ.σ.: οδός) όπως είναι η Πύλη φυλακής δρόμος για Λάρισα μετά την γέφυρα 1 φανάρι δεξιά δευτ δρόμος δεξιά // … (σ.σ.: αναφορά σε οδό) … (σ.σ.: επώνυμο) = BMW ασημί … (σ.σ.: αριθμός κυκλοφορίας)»

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ίδιο σημειωματάριο αναγράφονται επίσης και άλλα ονόματα, πινακίδες κυκλοφορίας οχημάτων και διευθύνσεις που παραπέμπουν σε πολιτικά πρόσωπα, εκπροσώπους των θεσμών της Δικαιοσύνης, σωφρονιστικούς υπαλλήλους, αστυνομικούς και δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου» της Κυριακής στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, επιβεβαίωσαν ότι ο γραφικός χαρακτήρας των σημειώσεων είναι αυτός του έγκλειστου ποινικού ενώ κάνουν παράλληλα λόγο για «λίστα υποψήφιων μελλοντικών στόχων».

Οδηγίες… 3 χιλιομέτρων

Όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί που έκαναν αναζήτηση με βάση τον αριθμό κυκλοφορίας που εντόπισαν στην χειρόγραφη σημείωση πρόκειται για όχημα ιδιοκτησίας πρώην αρχιφύλακα στο Κατάστημα Κράτησης Λάρισας. Σύμφωνα με το δημοσίευμα μάλιστα, το όνομα του σωφρονιστικού εμφανίζεται όχι μία αλλά δύο φορές στη σημείωση.

Το χειρόγραφο κείμενο της ατζέντας έχει οδηγίες από συγκεκριμένη πύλη των φυλακών μέχρι και την κατοικία του «στόχου», που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 3 χιλιομέτρων. Στην σημείωση πέρα από την διαδρομή, αναγράφονται επίσης, η μάρκα, το χρώμα και οι πινακίδες του αυτοκινήτου. Ο έγκλειστος αριστερόχειρας ληστής φέρεται να είχε βρει τρόπο με τη βοήθεια συνεργών του να παρακολουθήσει τις κινήσεις του πρώην αρχιφύλακα, θέλοντας ενδεχομένως να τον στοχοποιήσει μελλοντικά.

Στοχοποίηση για το επίδομα αναπηρίας

«Εισαγγελέας Θεσσαλονίκης S.OS. … (επώνυμο) Γραφείο… (αριθμός)», «… (ονοματεπώνυμο) εισαγγ εφετών οδ: (οδός αριθμός περιοχή)…», «… (ονοματεπώνυμο) εισαγγελέας Λάρισα που με έκοψε το κεΠΑ».

Οι παραπάνω σημειώσεις εντοπίστηκαν στην ατζέντα του 36χρονου έγκλειστου και αφορούν δικαστικούς λειτουργούς στη Θεσσαλονίκη και τη Λάρισα. Όπως φαίνεται ο 36χρονος είχε φροντίσει να βρει διευθύνσεις προσώπων που εμπλέκονται με τη δικαστική εξέλιξη των ποινικών υποθέσεων για τις οποίες κατηγορείται, ενώ στη μία από τις περιπτώσεις υπάρχει συγκεκριμένη αναγραφή για το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (κεΠΑ). Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής εκτιμούν ότι ο έγκλειστος συντονιστής των βομβιστικών επιθέσεων, πιθανότατα, επιθυμούσε να στοχοποιήσει δικαστική λειτουργό που είχε εμπλοκή στη διακοπή της χορήγησης επιδόματος αναπηρίας που λάμβανε.

Στην «Οργάνωση Αναρχική Δράση»

Σε άλλη σημείωση, στην ατζέντα του 36χρονου αναγράφεται επίσης: «Εισαγγελέα … (ονοματεπώνυμο) οδ: … (οδός, αριθμός) Θεσσαλονίκη». Σύμφωνα με το δημοσίευμα του κυριακάτικου «Ελεύθερου Τύπου» η διεύθυνση παραπέμπει σε γραφεία δικαστικής λειτουργού, τα οποία είχαν αποτελέσει δύο φορές στο παρελθόν στόχο επιθέσεων.

Στις 22 Ιανουαρίου του 2021, άγνωστοι είχαν πραγματοποιήσει επίθεση με μπογιές και τρικάκια στην είσοδο του κτιρίου, ως ένδειξη αλληλεγγύης στον Δημήτρη Κουφοντίνα, που πραγματοποιούσε απεργία πείνας. Οι δράστες είχαν σπάσει την τζαμαρία της κεντρικής πόρτας για να αποκτήσουν πρόσβαση στο εσωτερικό της πολυκατοικίας. Την ευθύνη για την επίθεση είχε αναλάβει με ανακοίνωση, που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα αντιεξουσιαστικού χώρου, η αναρχική ομάδα «Terra Incognita».

Η ίδια δικαστική λειτουργός τρία χρόνια πριν, στις 18 Απριλίου του 2018, είχε βρεθεί και πάλι στο στόχαστρο μίας ακόμα επίθεσης. Τότε οι δράστες είχαν τοποθετήσει γκαζάκια στην είσοδο της πολυκατοικίας. «…θα ανεβαίνουμε και ένα σκαλί πιο κοντά προς τα διαμερίσματά σας, προς τα γραφεία σας, προς τις ζωές σας. Οι ασκοί του Αιόλου κρατιούνται κλειστοί, από μια κλωστή που μέρα με τη μέρα είναι έτοιμη να σπάσει», προειδοποιούσε σε ανάρτηση της σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου η «Οργάνωση Αναρχική Δράση», η οποία ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση. Στο ίδιο κείμενο, είχε τα επώνυμα τριών δικαστικών λειτουργών.

Τέσσερα χρόνια μετά τη συγκεκριμένη επίθεση, ο 36χρονος αριστερόχειρας ληστής είχε προχωρήσει σε απεργία πείνας, ως ένδειξη συμπαράστασης σε αρχηγικό μέλος της «Οργάνωσης Αναρχική Δράση». «Δηλώνω πως από αύριο, 25/12/22, ξεκινάω απεργία πείνας διάρκειας δύο ημερών σε ένδειξη αλληλεγγύης στον σύντροφο…», ανέφερε σε ανάρτησή του μέσα από τις Φυλακές Δομοκού ο 36χρονος.

Για «εκδικητική» μεταγωγή

«Μεταγωγών Θεσσ. … (ονοματεπώνυμο) S.OS.». Η εν λόγω σημείωση που εντοπίστηκε τον Σεπτέμβριο του 2021 φέρεται να παραπέμπει σε αστυνομικό διευθυντή που υπηρετούσε στην Υποδιεύθυνση Μεταγωγών Δικαστηρίων Θεσσαλονίκης. Οι Αρχές, εξετάζοντας τα στοιχεία και το ονοματεπώνυμο της χειρόγραφης σημείωσης, διαπίστωσαν ότι το ίδιο όνομα αναγράφεται σε κείμενο που είχε αναρτηθεί στις 16 Φεβρουαρίου του 2018, σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Στο κείμενο, που υπογράφεται από τον «Αναρχικό Μαύρο Σταυρό», ο ίδιος αστυνομικός κατονομάζεται ως ο υπεύθυνος «εκδικητικής» μεταγωγής του 36χρονου εν όψει επικείμενης εκδίκασης ποινικής του υπόθεσης. «Κάθε φορά που ο σύντροφος επρόκειτο να μεταχθεί στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης για κάποια από τις υποθέσεις που τα κρατικά τσιράκια τού προσάπτουν, μεταφέρεται μία ή δύο μέρες νωρίτερα από την ημερομηνία της δίκης του και κρατείται στην Υποδιεύθυνση Μεταγωγών Δικαστηρίων (λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη). Ο σκοπός αυτής της μεταγωγικής διαδικασίας είναι η απόπειρα τρομοκράτησης του συντρόφου μέσω των καθεστωτικών μηχανισμών των οποίων τα νήματα κινεί ο διευθυντής Μεταγωγών», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανάρτηση, στην οποία αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του αστυνομικού διευθυντή.

Γλωσσολογική ανάλυση στο Κατάρ

«Η υφομετρική συσχέτιση των κειμένων-προκηρύξεων των δύο οργανώσεων θα πρέπει να θεωρηθεί ως ιδιαίτερα ισχυρή καθώς είναι αμφίδρομη», αναφέρει η έκθεση πραγματογνωμοσύνης υφολογικής-γλωσσολογικής ανάλυσης στα κείμενα της «Σύμπραξης Εκδίκησης» και της «Ενοπλης Απάντησης». Οι 11 προκηρύξεις εστάλησαν από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία σε 55χρονο καθηγητή Γλωσσολογίας, με έδρα το… Κατάρ. Ο 55χρονος, που ορκίστηκε ενώπιον διπλωματικών υπαλλήλων της πρεσβείας της Ελλάδας στην Ντόχα, αναφέρει στην έκθεσή του: «Μπορούμε να εικάσουμε την ύπαρξη κοινού/ών συγγραφέα/έων στις δύο τρομοκρατικές οργανώσεις σε συγκεκριμένα κείμενα-προκηρύξεις». Παράλληλα, σημειώνεται ότι στο ένα από τα κείμενα της «Σύμπραξης Εκδίκησης» (ανάληψη ευθύνης για την έκρηξη χειροβομβίδας σε Ι.Χ. σωφρονιστικού υπαλλήλου στο Χαϊδάρι) εμφανίζονται στοιχεία υφομετρικής συγγένειας με το προφίλ του 36χρονου έγκλειστου ποινικού.

Με πληροφορίες από Ελεύθερο Τύπο

Πηγή: newsbomb.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ