Βρειτε μας στα Social Media

ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Πλησιάζει τρελός καύσωνας, δείτε ποιες περιοχές τον περιμένουν

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εδώ και αρκετές εβδομάδες, με ένα μικρό βροχερό διάλειμμα ο καιρός της χώρα μας έχει μπει σε καλοκαιρινούς ρυθμούς. Κάτι από το οποίο φυσικά δεν μπορεί να απουσιάζει η Κρήτη, το νοτιό σύνορο της Ελλάδας.

Μέχρι στιγμής όμως μιλούσε απλά για ζέστες και καλό καιρό. Τώρα, όπως όλα δείχνουν το πράγμα αλλάζει. Προσδεθείτε γιατί έρχονται τρελοί καύσωνες! Ενταξει, για 37αρια μιλάμε, δε θα λιώσει και το κορμί μας αλλά σίγουρα θα αναζητήσουμε σαν τρελοί τις παραλίες.

Εμείς αυτά προφανώς δε τα βγάλαμε από το μυαλό μας αλλά βασιστήκαμε στις προβλέψεις που μοίρασε στο facebook του, ο γνωστός μετεωρολόγος Γιάννης Καλιάνος.

Καιρός: Τι λέει ο μετεωρολόγος Καλιάνος για τους καύσωνες που έρχονται;

Μπήκαμε στον Ιούνιο και σιγά σιγά οι συνθήκες θα μας υπενθυμίζουν τι σημαίνει Ελληνικό καλοκαίρι ως προς τις θερμοκρασίες. Ασφαλώς και έχει γίνει αισθητή η άνοδος της θερμοκρασίας τις τελευταίες ημέρες, όμως, αυτό είναι μόνο η αρχή.

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, εάν δεν υπάρξει κάποια αξιόλογη μεταβολή σε αυτά, προς τα τέλη της προσεχούς εβδομάδας ο καιρός θα καταστεί καθαρά καλοκαιρινός για τις περισσότερες περιοχές της κεντρικής και νότιας Ελλάδας.

ΘΕΡΜΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ

Οι θερμές αέριες μάζες θα έχουν την τάση να «ανηφορήσουν» προς την περιοχή μας και να μας επηρεάσουν από την Πέμπτη. Με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία φαίνεται ότι την Πέμπτη και την Παρασκευή της εβδομάδας που διανύουμε θα σημειωθούν οι πιο αυξημένες θερμοκρασίες. Υπάρχει και το ενδεχόμενο να κρατήσει η ζέστη μέχρι και το Σάββατο, όμως αυτό είναι κάτι που κανείς δεν μπορεί να το προβλέψει αυτή τη στιγμή.

ΣΤΟΥΣ 37°C Ο ΥΔΡΑΡΓΥΡΟΣ

Από την Πέμπτη και έπειτα (για 1 με 2 ημέρες ακόμη δηλαδή), η θερμοκρασία θα ανέλθει σε επίπεδα καθαρά καλοκαιρινά. Έτσι, στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές της κεντρικής και νότιας ηπειρωτικής Ελλάδας, ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 36-37°C και πιθανότατα πολύ τοπικά ακόμη και λίγο παραπάνω.

ΣΕ ΠΟΙΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΟΙ 36-37°C

Σε τέτοιου είδους καιρικές μεταβολές, οι ευπαθείς στη ζέστη περιοχές είναι οι εξής ακόλουθες :

– Θεσσαλία (στις εσωτερικές πεδινές περιοχές)
– Κεντροανατολική Στερεά (πεδινές περιοχές της κεντρικής Φθιώτιδας και ένα μεγάλο τμήμα της Βοιωτίας, με έμφαση στην Κωπαίδα )
– Ανατολική Πελοπόννησος (κυρίως στον κάμπο της Αργολίδας δηλαδή περιοχές γύρω από το Ναύπλιο και το Άργος. Επίσης στα πεδινά τμήματα της κεντρονότιας Λακωνίας)
– Νοτιοδυτική Πελοπόννησος (πεδινές περιοχές της Μεσσηνίας που είναι ευπαθείς στη ζέστη, όπως για παράδειγμα τα Αρφαρά)

Σε αυτές τις περιοχές, σε τοπικό επίπεδο, το διήμερο Πέμπτης και Παρασκευής ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 36-37°C και πιθανότατα πιο τοπικά ακόμη και τους 38°C.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη δεν θα αποτελέσουν το «επίκεντρο» της θερμής εισβολής, όμως θα επικρατήσει και εκεί σχετική ζέστη.

ΑΘΗΝΑ :

Τρίτη : 34°C
Τετάρτη : 34-35°C
Πέμπτη : 35°C
Παρασκευή : 36°C

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :

Τρίτη : 31°C (τοπικά στα δυτικά 32°C)
Τετάρτη : 31°C (τοπικά στα δυτικά 32°C)
Πέμπτη : 32°C (τοπικά 33°C)
Παρασκευή : 31-32°C

ΟΙ ΜΠΟΡΕΣ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ – ΗΜΙΟΡΕΙΝΑ ΘΑ ΕΠΙΜΕΙΝΟΥΝ

Μέχρι και την Τετάρτη φαίνεται ότι οι μεσημεριανές και απογευματινές μπόρες που εκδηλώνονται στα ορεινά – ημιορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας θα επιμείνουν. Από την Πέμπτη και έπειτα θα επηρεάζουν κυρίως περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΑ ΚΑΡΑΒΙΑ

Όλες αυτές τις ημέρες δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες διότι οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 4 με 5 μποφόρ σε τοπικό επίπεδο.

Υ.Γ (2) : Δεν μίλησε κανείς για καύσωνα, ούτε για «μίνι» καύσωνα. Αυτά που αναφέρω παραπάνω αφορούν σε μια επικείμενη θερμή εισβολή που θα επηρεάσει την Ελλάδα, χωρίς ακραίες θερμοκρασίες.

Υ.Γ (1) : Η συγκεκριμένη πρόγνωση, επειδή αφορά την εξέλιξη του καιρού για 4-5 μέρες μετά, ενδέχεται να παρουσιάσει κάποιες μικρές μεταβολές. Προφανώς θα σας ενημερώσω γι’ αυτό. Σε γενικές γραμμές όμως έτσι θα εξελιχθεί ο καιρός στη χώρα μας τις επόμενες ημέρες».

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ